Verdens største Lego model vender hjem

Legoland afslører allerede nu den store nyhed i 2015.
Udgivet Opdateret

Mange kan huske afsløringen af en gigantisk Lego bygget X-Wing fighter, som fandt sted på Times Square i 2013. Nu vender verdens største Lego model hjem til Legoland Billund i klodsens fødeby.

Fem millioner Legoklodser. Så stor er den ikoniske model, der i foråret 2015 vender hjem til Legoklodsens fødeby Billund, hvor den hele sæsonen vil være at finde i Legoland parken. X-Wing fighteren spiller en central rolle i Star WarsTM filmene. Det var nemlig i selvsamme rumskib, at Luke Skywalker destruerede Dødsstjernen.

Sidste år blev en Lego model af X-Wing fighteren afsløret under meget stor bevågenhed på Times Square i New York. Størrelsen alene tager pusten fra selv inkarnerede fans af Lego.

– Vi er utrolig stolte over at kunne præsentere verdens største model i parken. Detaljegraden kombineret med størrelsen gør det til Lego modellen, som man bare må se. Den er ganske enkelt fed, fortæller en begejstret Christian Woller, direktør for Legoland.

X-Wing fighteren bliver bragt til live af en dramatisk lyd og lyssætning, så man føler sig hensat til hangardækket på et intergalaktisk rumskib.

Et Star Wars år

2015 bliver ikke blot året, hvor Legoland kan præsentere en X-Wing bygget i størrelsesforholdet 1:1. Sidst på året har en helt ny film i serien premiere.

– Siden vi åbnede vores Star Wars område i Miniland i 2012, har det været uhyre populært især blandt fædre og sønner. Star Wars har en sjældent set holdbarhed, hvilket kun bekræftes af den nye film, og vi forudser en sæson i Star Wars universets tegn, fortæller Christian Woller.

X-Wing fighteren er bygget i størrelsesforholdet 1:1 af 5,3 mio. klodser, hvilket gør den til verdens største Lego model. 32 modelbyggere arbejdede i 17.000 timer, eller hvad der svarer til 10 års arbejde for én designer, på den 20 tons tunge, 13 meter lange og 3 meter høje model.

Modellen af X-Wing fighteren kan opleves i Legoland fra sæsonstarten den 28. marts 2015.

Powered by Labrador CMS