Vilde tal: Så mange er nu smittet med corona

USA har det største antal.

Californiens guvernør har mandag beordret blandt andet barer og biografer lukket på grund af mange nye smittetilfælde. Globalt har antallet af bekræftede smittetilfælde mandag rundet 13 millioner. Billedet her er fra et Covid-19-testcenter ved Dodger Stadium i Los Angeles. Foto: Frederic J. Brown/AFP
Udgivet Opdateret

Globalt er der nu registreret over 13 millioner tilfælde af coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University sent mandag aften.

USA står for de fleste smittetilfælde med over 3,3 millioner, mens Brasilien er på andenpladsen over lande med flest smittetilfælde med næsten 1,9 millioner.

Det seneste døgn er antallet af smittede i Brasilien steget med over 20.000 nye tilfælde.

I flere amerikanske delstater er kurven over smittede også stigende. Californien lukkede mandag, på ordre fra guvernør Gavin Newsom, barer, biografer, zoologiske haver, museer og indendørsservering på restauranter over hele delstaten.

Det sker som reaktion på, at antallet af corona-smittetilfælde stiger “på et alarmerende niveau”, oplyste guvernøren i et tweet.

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Globalt er antallet af bekræftede nye smittede på ti dage vokset med to millioner ifølge den løbende optælling fra Johns Hopkins University.

Over 570.000 mennesker på verdensplan har ifølge opgørelsen mistet livet, mens de var smittet med coronavirus, som der ikke findes en vaccine mod.

USA har flest dødsfald med godt 135.000 efterfulgt af Brasilien med over 72.000 og Storbritannien med næsten 45.000.

I Danmark er der registreret 610 coronarelaterede dødsfald.

Mens antallet af dødsfald i længere tid har vist en nedadgående tendens i Europa, er udviklingen den omvendte i Latinamerika.

Mexico passerede i det forgangne døgn Italien målt på antal dødsfald og er nu nummer fire på listen over lande med flest dødsfald med 35.006 døde.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarede mandag om, at coronakrisen kan blive værre.

– Lad mig sige det ligeud: I for mange lande går det den forkerte vej. Virusset forbliver offentlighedens fjende nummer ét, sagde Tedros Adhanom Ghebreyesus, der er generaldirektør for WHO, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Hvis det helt basale ikke bliver fulgt, er der kun én vej, det her vil udvikle sig: Det vil blive værre og værre og værre, fastslog han.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Hvor mange er smittet med coronavirus

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Powered by Labrador CMS