Voldsomt festival-skyderi: Tre dræbt

Ifølge NBC News er adskillige personer ramt af skud på på en mad- og musikfestival i det nordlige Californien.

Udgivet Opdateret

Mindst tre personer er blevet dræbt, efter at en bevæbnet person sent søndag eftermiddag lokal tid affyrede skud på en madfestival i byen Gilroy i det nordlige Californien.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer The New York Times, som har talt med en lokalpolitiker.

Indtil videre er det sparsomt med oplysninger. Ambulancefolk er ifølge NBC News blevet fortalt, at 11 personer er ramt af skud.

Fem personer skulle være kørt på hospitalet. Deres tilstand er ukendt, siger en talsmand for Santa Clara County Medical Center Joy Alexiou til NBC News.

Det er også uvist, hvem der står bag skyderiet, men ifølge Reuters er en mistænkt blevet anholdt.

Skud fløj om ørene på folk

Ifølge et øjenvidne, Julissa Contreras, kom skuddene muligvis fra et automatvåben. Hun så en mand affyre skud hurtigt efter hinanden.

– Jeg kunne se ham skyde i næsten enhver retning. Han sigtede ikke efter nogen bestemt. Han var tydeligvis forberedt, på det han gjorde, siger Julissa Contreras til NBC Bay Area.

En anden festivaldeltager beretter, at han var på ud, da han mærkede en kugle passere sit hoved. Da han vendte sig om, var alle begyndt at løbe.

Politiet i San Jose har sendt patruljer til festivalen for at assistere deres lokale kolleger.

Jubilæumsår på festival

Skyderiet blev anmeldt klokken 17.30 lokal tid og skete på sidstedagen af en tre dage lang mad- og musikfestival kendt som Gilroy Garlic Festival.

Ifølge nyhedsbureauet AP tiltrækker den årlige begivenhed tusindvis af “hvidløgselskere”.

Festivalen har været afholdt siden 1979, og er blandt de største af sin slags i USA, skriver NBC News.

En video, der er lagt på det sociale medie Twitter, viser festivaldeltagere, som løber i forskellige retninger og tilsyneladende forsøger at komme i sikkerhed.

Den tre dage lange hyldest til mad, drikke og musik afholdes udendørs. Ifølge arrangementets hjemmeside er våben af enhver slags forbudt på festivalpladsen.

Powered by Labrador CMS