Wozniacki i topform: Slår verdens nummer 11

Caroline Wozniacki er overraskende klar til tredje runde i US Open efter en sejr i to sæt over Petra Kvitova

Udgivet Opdateret

Da Caroline Wozniacki for halvanden måned siden annoncerede sit sensationelle comeback, var det med ambitionen om at spille med, hvor det er sjovt.

Natten til torsdag dansk tid viste den 33-årige dansker, at der var substans bag ordene.

På den største tennisarena i hele verden, Arthur Ashe Stadium, slog hun verdens nummer 11, tjekken Petra Kvitova, med cifrene 7-5, 7-6 og banede sig overraskende vej videre til US Opens tredje runde.

I de fire første kampe efter sit comeback har Wozniacki ikke vist prangende niveau, men mod den jævnaldrende Kvitova gik det meste op i en højere enhed.

Forsvarede sig flot

Danskeren forsvarede sig flot og viste tilmed offensiv karakter, så hun ikke bare lukrerede på tjekkens mange fejl, men også selv afgjorde duellerne, når der var brug for det.

Kvitova er kendt for sin meget aggressive stil fra baglinjen. Hun går efter vinderne tidligt i duellerne, særligt med forhånden, og så må det briste eller bære.

I begyndelsen skulle hun lige finde linjerne. Wozniacki holdt klogt boldene i gang og fremprovokerede en del tjekkiske fejl i indledningen.

Caroline Wozniacki snuppede en fornem skalp ved at slå Petra Kvitova i US Open.
Caroline Wozniacki snuppede en fornem skalp ved at slå Petra Kvitova i US Open.

Tæt på føring

Det var meget tæt på at give en dansk føring på 3-1. Wozniacki havde således tre breakchancer i det fjerde parti, men missede alle.

I stedet blev det 2-2 efter det fjerde meget lange parti. 28 minutter var der spillet da.

I den efterfølgende fase blev Kvitova skarpere til at ramme linjerne eller lige indenfor, hvilet gav hende momentum og en føring på 4-2.

Men Wozniacki har stadig en eminent evne til at finde vej ud af problemer. Med sin signaturbaghånd udlignede danskeren til 4-4 og lod til at få mere blod på tanden.

Da Kvitova servede ved stillingen 5-6, så man Wozniacki træde mere ind i banen og gå efter slagene. Det gav pote med endnu et brud og dansk sætsejr på 7-5.

Yderligere selvtillid

Det gav yderligere selvtillid, og i andet sæt følte man faktisk, at Wozniacki var den bedste spiller på banen.

Wozniacki holdt serv med den største selvfølgelighed og slog så selv til med et brud til 4-2 ved at komme tilbage fra 0-30.

Kvitova svarede godt nok tilbage og kom på 4-4, men Wozniacki holdt derefter serv og spillede sig til to matchbolde i Kvitovas serv, men missede dem begge.

I tiebreak

Kort efter måtte sættet afgøres i en tiebreak. Her lavede tjekken fejl på stribe i begyndelsen, så Wozniacki kom foran 4-1. Kort efter skulle danskeren serve foran med 5-2, men lavede to fejl, så føringen skrumpede til 5-4.

Alligevel hev danskeren stikket hjem med 7-5 i tiebreaken, da Kvitova igen slog bolden ud.

Nu kan danskeren se frem til at spille igen på fredag, hvor modstanderen bliver amerikaneren Jennifer Brady.

Powered by Labrador CMS