Bliver du også snydt af skat

Den gennemsnitlige skattelettelse med ny skattereform har slagside

Udgivet Opdateret

Omkring tre millioner borgere får lettet skatten med den skattereform, der blev vedtaget af et flertal i Folketinget i december, men individuelt opgjort får kvinder i gennemsnit et mindre beløb ud af reformen end mænd.

I et folketingssvar fra skatteminister Jeppe Bruus (S) er der regnet på, hvor stor skattelettelsen gennemsnitligt bliver for landets kvinder og mænd i kroner og øre.

Mænd får mere

Her fremgår det, at den gennemsnitlige skattelettelse for kvinder, der er berørt af skattereformen på grund af deres indkomstforhold, er på 2800 kroner, mens den for mænd er på 3500 kroner.

Skatteminister Jeppe Bruus (S) kunne i december præsentere en ny skattereform. (Arkivfoto).

For alle borgere direkte berørt af reformen er skattelettelsen på gennemsnitligt 3200 kroner.

Ses der på hele befolkningen, skønnes skattelettelsen for mænd gennemsnitligt at være 2500 kroner, mens den for kvinder er 1800 kroner.

Tjener mindre

I svaret oplyses grunden ikke. Men i et opfølgende svar fra Skatteministeriet lyder det, at kvinder generelt tjener mindre end mænd , hvilket i sagens natur medfører lavere skattelettelser, når der opgøres i kroner og øre.

- Indkomstniveauet for mænd er i gennemsnit højere end indkomstniveauet for kvinder, hvilket medfører, at den gennemsnitlige skattenedsættelse er større for mænd end for kvinder, skriver Skatteministeriet.

Powered by Labrador CMS