Danmark vinder VM-gyser

Danmark var foran med syv i anden halvleg, men føringen skrumpede og sejren blev på to mod Montenegro

KORT RESUME AF: Danmark vinder VM-gyser

Danmark vandt VM-kvartfinalen i håndbold mod Montenegro med 26-24, efter en nervepirrende kamp hvor den danske føring var helt oppe på syv og svandt ind til to.

Kampen blev afholdt i Herning, hvor arenaen var næsten fyldt, og tilskuerne støttede holdet med høj energi og sang med på Danmarks nationalmelodi nummer to - 'For Evigt' med Volbeat.

Danmark havde godt fat i defensiven, men gik i stå i angrebet. Montenegro spillede med stor tålmodighed og skabte en føring, men blev mere og mere trætte.

Danmark formåede at lukke kampen, og især Sandra Toft skilte sig ud ved at lukke fuldstændig af mellem stængerne. Rikke Iversen sørgede for at få Boxen med, da hun gik hårdt til den i forsvaret.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Igen blev det nervepirrende, men igen vandt Danmark.

Håndboldkvinderne var lige ved at smide en stor føring, men holdt skansen mod en flok ihærdige montenegrinere og vandt VM-kvartfinalen med 26-24

Den danske føring var helt oppe på syv og svandt så ind til to på grund af angrebsmæssige fejl i dyngevis. Men til sidst brød Boxen ud i jubel.

Nu venter ærkefjenden Norge i semifinalen, hvor det rigtig bliver alvor.

Tydelig alvor

Alvor var det også i kvartfinalen mod Montenegro, og det var tydeligt at mærke i Herning.

Arenaen var næsten fyldt, og på tribunerne stillede folk sig op allerede i første angreb.

Det har vi ikke set tidligere ved VM. Og da Danmarks nationalmelodi nummer to - "For Evigt" med Volbeat - brølede ud af højttalerne første gang, blev der sunget med på hidtil uhørt decibelniveau.

Tilskuerne blev da forkælet med højt tempo, og der gik ikke længe, før de jublede over en 4-2-føring. Det blev dog den største føring i lang tid.

Det danske håndboldlandshold skal spille om medaljer ved VM.

Danmark havde ganske godt fat i defensiven, men gik i stå i angrebet. Montenegro klaskede til danskerne, som utålmodigt kastede sig ind i dueller i stedet for at slippe bolden og vente på den åbne chance.

Omvendt spillede Montenegro med stor tålmodighed, og selv om der langtfra opstod håndboldrevolutioner, var det effektivt nok til at skabe en føring.

Var ovenpå

Montenegrinerne var mentalt ovenpå, og legenden Bojana Popovic stod med oprullede ærmer på sidelinjen og gejlede sine spillere op.

Men det så ud til at gå som ventet. Montenegrinerne blev mere og mere trætte, og Sandra Toft løftede sin redningsprocent, fordi skudkvaliteten faldt.

Da Jesper Jensen sidst i halvlegen bragte Helena Elver i spil, skete der også noget på måltavlen. Bagspilleren smed sig uden tanke på smerte gennem forsvaret og skabte den første tomålsføring siden 4-2.

Førte ved pausen

Med sit uortodokse spil førte hun an indtil pausen, hvor Danmark var foran med 13-10.

Nu ventede en disciplin, Danmark har haft svært ved under VM: at lukke kampen.

Til at begynde med red danskerne videre på bølgen, og især Sandra Toft lugtede blod.

Hun lukkede i en periode fuldstændig af mellem stængerne, og på ti minutter var pauseføringen på tre vokset til syv.

Rikke Iversen sørgede for at få Boxen med, da hun gik hårdt til den i forsvaret og efterfølgende endte i verbal infight med en montenegriner.

Gik skævt

Det smagte af overbevisende sejr, men så gik det skævt igen. Fejlene stod i kø i angrebet, hvor Danmark smed dynger af bolde i hænderne på Montenegro.

Føringen svandt ind til to, inden danskerne stoppede blødningen og trak det længste strå.