Chok: Overlevede 11 dage på ror

Tre migranter blev reddet af den spanske kystvagt efter hemmelig sørejse fra Nigeria til De Kanariske Øer

Udgivet Opdateret

Tre migranter er blevet reddet på De Kanariske Øer af den spanske kystvagt, efter de øjensynligt overlevede en 11 dage lang sørejse fra Nigeria, hvor de klamrede sig til roret på et tankskib.

Det oplyser den spanske kystvagt tirsdag, efter at olietankskibet "Alithini II" ankom til Las Palmas mandag aften. 

Skibet, der sejler under maltesisk flag forlod Lagos i Nigeria den 17. november.

Blev indlagt

De tre migranter, som var udmattede og nedkølede, og som er blevet indlagt, vil blive sendt hjem igen i henhold til lovgivningen for blinde passagerer.

Sidste år overlevede en 14-årig dreng fra Nigeria to uger på et ror, skriver The Guardian.

Siden 2014 har over 50.000 mennesker mistet livet, mens de har forsøgt at migrere, viste en rapport i denne måned fra FN-organisationen for Migration (IOM).

Kan måske blive

Det 183 meter lange skib ankom til Las Palmas fra Lagos efter at det sejlede langs den vestafrikanske kyst, skriver Marine Traffic. Skibets kaptajn bekræfter over for Røde Kors, at turen tog 11 dage.

- Migranterne vil muligvis kunne forblive i Spanien, hvis de søger om asyl, siger Helena Maleno, direktør for den private organisation Walking Borders.

Antallet af migranter, som er kommet illegalt til De Kanariske Øer over havet faldt med op mod 18 procent i de første ti måneder af indeværende år i forhold til samme periode sidste år, viser tal fra det spanske indenrigsministerium.

Den spanske redningstjeneste har udsendt dette foto af tre migranter på roret under tankskibet 'Alithini II' nær De Kanariske Øer. De tre migranter blev reddet af den spanske kystvagt mandag, efter en angiveligt 11 dage lang sørejse fra Nigeria, hvor de klamrede sig til roret på tankskibet.
Den spanske redningstjeneste har udsendt dette foto af tre migranter på roret under tankskibet "Alithini II" nær De Kanariske Øer. De tre migranter blev reddet af den spanske kystvagt mandag, efter en angiveligt 11 dage lang sørejse fra Nigeria, hvor de klamrede sig til roret på tankskibet.

ASYL I EU

Flygtninge er defineret som mennesker, der risikerer vold og forfølgelse i deres hjemland pga. religion, etnicitet, krig, politiske holdninger eller seksuel orientering. De kan ved ankomst til EU’s grænser søge asyl. Myndighederne undersøger så om det er berettiget og er det det, får man status som flygtning og har krav på beskyttelse. Det er en menneskerettighed at kunne søge om asyl. Men hvis modtagerlandet ikke finder, at det er berettiget (altså at det er dokumenteret at man har behov for beskyttelse), kan man give afslag på asyl og så kan personen sendes tilbage til sit hjemland.

Kilde: Eu.dk
Powered by Labrador CMS