Dømt for at angribe Pelosis mand med hammer

Efter overfald blev Paul Pelosi opereret for kraniebrud. Dømt overfaldsmand risikerer årtier i fængsel

Udgivet Opdateret

Et føderalt nævningeting har torsdag fundet en 43-årig mand skyldig i at angribe den tidligere formand for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosis mand.

David Wayne DePape, som er 43 år, brød ind i Pelosi-familiens hjem i San Francisco den 28. oktober og slog Nancy Pelosis mand, Paul Pelosi, i hovedet med en hammer.

Ville bortføre ham

På det tidspunkt besad Nancy Pelosi stadig USA's tredjehøjeste politiske embede og var i Washington D.C.

Nancy Pelosi, som her ses, er tidligere formand for Repræsentanternes Hus i USA. Hendes mand overlevede angrebet, men måtte opereres

Nævningetinget voterede siden onsdag middag. Det har fundet DePape skyldig i forsøg på bortførelse samt overfald på et familiemedlem til en føderal embedsperson.

Op mod 30 års fængsel

For de lovovertrædelser risikerer han domme på henholdsvis 20 år og 30 år under føderale retningslinjer.

Efter overfaldet blev Paul Pelosi opereret for kraniebrud og skader på højre arm og hænderne. Han blev udskrevet fra hospitalet tidligt i november.

Formanden for Repræsentanternes Hus regnes for at være den tredjemest magtfulde i amerikansk politik. Kun præsidenten og vicepræsidenten er højere i hierarkiet.

BLÅ BOG: NANCY PELOSI

Navn: Nancy Patricia Pelosi.

Født: 26. marts 1940

Nancy Pelosi er en amerikansk politiker, der har fungeret som formand for Det Forenede Staters Repræsentanternes Hus siden 2019 og tidligere fra 2007 til 2011.

Hun har repræsenteret Californiens 12. kongresdistrikt i USA's Repræsentanternes Hus siden 1987.

Nancy Pelosi, som er medlem af det demokratiske parti, er den første kvindevalgte formand og den første kvinde til at lede et stort politisk parti i begge kamre i Kongressen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS