Gidseldrama i lufthavn fortsætter

En mand, der er kørt gennem sikkerhedsport i Hamburg lufthavn, er bevæbnet og har mindst et barn i bilen

Udgivet Opdateret

En gidselsituation i Hamburgs lufthavn fortsætter, og flyvninger er suspenderet på ubestemt tid. Lufthavnen er fortsat afspærret.

Ifølge de tyske medie Bild er 3200 passagerer berørt. 

Det oplyser lufthavnen på det sociale medie X kort før klokken 4 natten til søndag.

Ifølge det tyske medie Die Welt kørte en mand lørdag omkring klokken 20 gennem en sikret port til lufthavnen, skød op i luften flere gange og kastede molotovcocktaillignende genstande.

Både politi og brandvæsen er til stede i lufthavnen

Fireårig datter med

Med sig i bilen har han sin fireårige datter, skriver mediet. Baggrunden for hændelsen er formentlig en strid om forældremyndighed.

Ifølge Die Welt er det uklart, om der befinder sig et andet barn i bilen, som der oprindeligt var mistanke om.

Politiet i Hamburg skriver på X, at en forhandlingsgruppe er i kontakt med manden i bilen. Også psykologer er til stede.

Trækker ud

Ifølge Die Welt har en talsperson fra politiet oplyst nyhedsbureauet dpa, at forhandlingerne foregår på tyrkisk. Manden formodes at være 35 år.

Ifølge talspersonen er det et godt tegn, at forhandlingerne er trukket ud. Manden er interesseret i at tale med politiet.

Mediet Bild skriver, at manden flere gange skal have skudt ud gennem sin bil, som han har kørt helt hen til et rutefly.

Alarmeret på forhånd

Mandens kone har umiddelbart før hændelsen alarmeret politiet og fortalt, at manden var på vej mod lufthavnen med parrets to børn. Hun skal have fortalt politiet, at hun frygter, at manden er ved at bortføre børnene.

Lørdag aften havde politiet omringet Terminal 1 i lufthavnen. Folk er blevet evakueret fra bygningen, og en politihelikopter er i luften.

Politiet er lørdag aften talstærkt til stede i Hamburg lufthavn, hvor et drama udspiller sig. Mand, der beskyldes for at have bortført to børn, er bevæbnet og er med sin bil brast gennem afspærring ind til lufthavnen.

Elitestyrke ankommet

Den særlige elitestyrke GSG 9 er også ankommet til lufthavne ifølge Bild.

Lufthavnen vil være præget af flyaflysninger og forsinkelser søndag. Lufthavnen opfordrer på X passagerer til ikke at rejse mod lufthavnen.

Politiet havde kort før midnat ingen oplysninger om, hvorvidt personer er kommet til skade i forbindelse med hændelsen, skriver Die Welt.

Powered by Labrador CMS