Journalist dræbt i russisk angreb

En angreb i Irpin har fået konsekvenser for en journalist

Udgivet Opdateret

En amerikansk journalist er dræbt og en anden såret i et russisk angreb i byen Irpin uden for den ukrainske hovedstad, Kyiv.

Det oplyser politiet i regionen i et opslag på Facebook søndag.

Her fremgår det, at den 51-årige journalist og hans kollega kom kørende i byen, da russiske soldater åbnede ild mod dem.

Politiet har postet et foto af mandens pressekort, hvor New York Times fremstår som hans arbejdsgiver, og hvor hans navn også fremgår.

Ikke på opgave for avisen

En redaktør for New York Times, Cliff Levy, skriver på Twitter, at den pågældende journalist tidligere har arbejdet for avisen - senest i 2015 - og at han ikke var på opgave for New York Times i Ukraine.

Den amerikanske regering kan ikke umiddelbart bekræfte meldingen om en dræbt amerikansk journalist i Ukraine. 

Men national sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan siger til Reuters, at regeringen lige nu arbejder på at få flere oplysninger.

Dræbt af skud

Nyhedsbureauet AFP har talt med øjenvidner og lægekilder, som bekræfter, at journalisten blev dræbt af skud.

Redningsmandskab forsøger nu at få den dræbte journalist væk fra konfliktområdet, skriver politiet på Facebook.

Civile flygter fra kampe i byen Irpin nær Kyiv. I havnebyen Mariupol er forsøg på at evakuere civile to gange slået fejl.
Civile flygter fra kampe i byen Irpin nær Kyiv. I havnebyen Mariupol er forsøg på at evakuere civile to gange slået fejl.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia

Opdateres...

Powered by Labrador CMS