Monsterduo sælger 

Fantastisk weekend 

Udgivet

Filmen "Godzilla x Kong: The New Empire" havde med et billetsalg på 80 millioner dollar - omkring 550 millioner kroner - et brag af en åbningsweekend i Nordamerika.

Det vurderer analysesiden Exhibitor Relations om filmen, der er opfølgeren til "Godzilla vs. Kong" fra 2021.

Kan ændre sig

- De endelige tal kan stadig nå at ændre sig, men hvad end de bliver, var det en fantastisk åbningsweekend, siger filmanalytiker ved Franchise Entertainment Research, David A. Gross.

Ingen andre film, heriblandt "Dune: Part Two", formåede at sælge tilnærmelsesvist lige så mange billetter.

Masser af fest og farver

I "Godzilla x Kong: The New Empire" slår den enorme abe King Kong sig sammen med den enorme reptil Godzilla for at redde deres arter og menneskeheden.

Blandt filmens medvirkende finder man Rebecca Hall fra blandt andet Christopher Nolans film "The Prestige" og Brian Tyree Henry, der er særligt kendt som rapperen Alfred 'Paper Boi' Miles i tv-serien "Atlanta".

Søn af kendt

"Ghostbusters: Frozen Empire" var den næstmest populære film med et billetsalg på 15,7 millioner dollar.

Filmens medforfatter Jason Reitman er søn af Ivan Reitman, som var med til at instruere den oprindelige "Ghostbusters" fra 1984.

"Dune: Part Two", som havde premiere i Nordamerika 1. marts, havde det tredjestørste billetsalg i weekenden på 11,1 millioner dollar.

Med et billetsalg på 10,2 millioner dollar blev "Kung Fu Panda 4" den fjerdemest populære film i weekenden.

Ingen rekord

Selv om "Godzilla x Kong: The New Empire" havde en god åbningsweekend, var det langt fra en rekord.

Rekordholderen for den bedste åbningsweekend i Nordamerika er "Avengers: Endgame" fra 2019. Filmen solgte billetter for 357 millioner dollar i åbningsweekenden og for 858 millioner dollar i alt ifølge statistiksiden Box Office Mojo.

Powered by Labrador CMS