Putin: Det er terrorisme

I et opkald med Tyrkiets præsident kalder Vladimir Putin læk på Nord Stream for "international terrorisme"

Udgivet Opdateret

Lækagerne på gasrørledningerne Nord Stream 1 og 2 er "international terrorisme".

Det har Ruslands præsident, Vladimir Putin, torsdag sagt til Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, i en telefonsamtale.

Det fremgår af en udtalelse fra den russiske regering, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han gav sin "vurdering af sabotagen uden fortilfælde", som "faktisk er en international terrorhandling mod gasrørledningerne".

Afviser uheld

Tidligere torsdag sagde også Putins talsmand, Dmitrij Peskov, at lækagerne tyder på en "terrorhandling".

Efter at lækagerne blev opdaget mandag og tirsdag, har de danske og svenske myndigheder meddelt, at der ikke er tale om uheld. Det er bevidste handlinger, lyder det.

Ruslands præsident, Vladimir Putin (til højre), og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan (til venstre), har torsdag talt sammen over telefonen. Her har Putin ifølge den russiske regering kaldt lækagerne på Nord Stream 1 og 2 for 'international terrorisme'. (Arkivfoto).
Ruslands præsident, Vladimir Putin (til højre), og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan (til venstre), har torsdag talt sammen over telefonen. Her har Putin ifølge den russiske regering kaldt lækagerne på Nord Stream 1 og 2 for "international terrorisme". (Arkivfoto).

Hverken Danmark eller Sveriges regering har dog ville spekulere i, hvem der står bag.

Det er ikke Rusland

Onsdag afviste Peskov anklager om, at det er Rusland, der har ødelagt ledningerne.

- Før der kommer beskyldninger, bør vi vente på undersøgelsen af disse brud. Om der var en eksplosion eller ej, sagde talsmanden.

Han peger i stedet pilen mod USA. 

Powered by Labrador CMS