Putin: "Tyskland er besat"

Rusland har givet USA og Storbritannien skylden for sabotage af rørledninger

Udgivet Opdateret

Ruslands præsident Putin mener, at Tyskland fortsat er "besat" af USA. Det siger han ifølge The Guardian, skriver tv2.dk.

Udmeldingen er baseret på den tyske reaktion på de eksplosioner, der ramte Ruslands Nord Stream-gasrørledninger sidste år.

- Sagen er, at europæiske politikere selv har sagt offentligt, at Tyskland efter Anden Verdenskrig aldrig er blevet en fuldstændig suveræn stat, citerer russiske nyhedsbureauer Putin for at sige på den statslige tv-kanal Rossiya-1.

Efter Anden Verdenskrig - fra 1945 til 1949 - var en del af Tyskland amerikansk besættelseszone, skriver tv2.dk.

Mener, det var bevidst

Tyskland har sagt, at det mener, at eksplosionerne var en bevidst handling, men har afvist at sige, hvem der kan være ansvarlig. 

The Guardian skrev i sidste uge, at tyske anklagere har bekræftet, at efterforskere har ransaget en båd, der kan have været brugt i sidste års Nord Stream-gasrørledningsbomber, men ministrene opfordrede til forsigtighed over for forhastede konklusioner om rapporter, om at en pro-ukrainsk gruppe var ansvarlig.

Har givet USA og storbritannien, skylden

På baggrund af efterretninger gennemgået af amerikanske embedsmænd rapporterede New York Times ifølge The Guardian tirsdag, at en sabotørgruppe havde sprængt rørledningerne i luften, mens Die Zeit sagde, at angrebet var blevet udført af fem mænd og en kvinde, der lejede en yacht ved hjælp af falske pas.

Selv om rapporten ikke antyder, at den ukrainske stat har været involveret, kommer den, mens Kiev indtrængende opfordrer sine vestlige allierede til at øge våben- og ammunitionsforsyningerne for at drive russiske styrker tilbage. 

Rusland har givet USA og Storbritannien skylden for sabotagen, skriver The Guardian.

Ruslands præsident Vladimir Putin.
Ruslands præsident Vladimir Putin.
Powered by Labrador CMS