Sneen er forsvundet

Temperaturen ramte tirsdag 30 grader i det sydlige Spanien, hvor skidestinationer venter på at åbne sæsonen

Udgivet Opdateret

Spanien er for tiden ramt af usædvanligt varmt vejr.

Der er aldrig tidligere målt så høje temperaturer i december, som det er tilfældet i år, skriver nyhedsbureauet Reuters.

I den sydlige del af landet er der tirsdag målt 30 grader.

Og i storbyen Valencia på den spanske østkyst er der målt mindst 27 grader, hvilket er to grader mere end byens hidtidige decemberrekord.

Stranden i Malaga i det sydlige Spanien er tirsdag fyldt med solglade gæster.

Det oplyser den nationale spanske vejrtjeneste Aemet.

- Det er én af de varmeste luftmasser, der nogensinde har bevæget sig hen over Spanien på dette tidspunkt i december, siger Ruben del Campo, der er talsperson for Aemet.

Ingen sne

De fleste forbinder formentlig Spanien med sommerferie, sol og varme, men om vinteren tiltrækker landet på den iberiske halvø også skiturister.

Sierra Nevada i Sydspanien nordøst for Malaga er det største skisportssted. Selv om temperaturen falder, når man bevæger sig op i bjergene, kan højderne ikke kompensere for sommervarmen.

Normalt åbner skisæsonen i Sierra Nevada i slutningen af november. Der har dog ikke været den mindste sne endnu, så pisterne er stadig lukket.

Skuffelse

Længere mod nord, uden for den spanske hovedstad, Madrid, ligger skisportsstedet Nevacerrada. Heller ikke her er der sne endnu, selv om halvdelen af december snart er gået.

Flere gæster på stedet lægger da heller ikke skjul på deres skuffelse.

- Det er skræmmende, fordi det hele skulle være dækket af sne eller være frosset, men i stedet er her grønt og frodigt, siger den 32-årige marinbiolog Tania, der er på besøg i Nevacerrada.

Hun har ikke opgivet sit efternavn.

Vi ødelægger det

En anden gæst på skisportsstedet, den 66-årige pensionerede universitetsprofessor Vicente Solsona, er forbløffet over forholdene.

Ifølge ham plejer der at være mindst en meter sne på denne tid af året.

- Vi ødelægger langsomt det hele.

- Problemet er, at vi ikke kan gøre det om, siger Vicente Solsona med henvisning til klimaforandringerne.

Powered by Labrador CMS