Søger efter Maddie ved sø i Portugal

Ny eftersøgning af Madeleine McCann på tysk anmodning

Udgivet Opdateret

På anmodning fra de tyske myndigheder vil politiet i Portugal tirsdag gå i gang med at gennemsøge et afsides søområde.

Det sker i forbindelse med efterforskningen af den lille britiske pige Madeleine McCanns mystiske forsvinden i 2007.

Der vil være britiske betjente til stede ved eftersøgningen, rapporterer BBC.

Behandles som drabssag

De respektive landes politi regner ikke med, at hun vil blive fundet i live. 

Det behandles i dag som en drabssag.

Portugisisk tv har ifølge AFP vist klip fra et område, der er afspærret omkring den menneskeskabte Arade-sø. Den ligger næsten 50 kilometer fra det sted, hvor den dengang treårige Maddie forsvandt i turistområdet Praia da Luz på Algarvekysten.

Forældre på restaurant, da hun forsvandt

Hun forsvandt fra forældrenes ferielejlighed, mens parret spiste middag sammen mede nogle venner på en tapasrestaurant i nærheden.

En tjener på en restaurant på Algarvekysten i Portugal hænger et billede op af den savnede Madeleine McCann. Den dengang treårige britiske pige forsvandt i 2007, mens hun var på ferie sammen med sine forældre i Praia da Luz. Nu starter en ny efterforskning ved en afsides sø i området.
En tjener på en restaurant på Algarvekysten i Portugal hænger et billede op af den savnede Madeleine McCann. Den dengang treårige britiske pige forsvandt i 2007, mens hun var på ferie sammen med sine forældre i Praia da Luz. Nu starter en ny efterforskning ved en afsides sø i området.

Arade-søen blev gennemsøgt allerede i 2008. Men dengang fandt dykkere kun rester af dyr.

I starten mistænkte britisk politi og britiske tabloidaviser hendes forældre for selv at være skyld i hendes forsvinden. Den mistanke droppede politiet i 2008, men flere medier gav ikke slip.

Hovedmistænkt er tysker

Nu retter fokus sig i stedet mod tyskeren Christian Brückner. Han er den hovedmistænkte, selv om han ikke er tiltalt i sagen, siger Christian Wolters, der er statsanklager i Braunschweig, til BBC.

Brückner afsoner i forvejen en dom i Tyskland. For voldtægt begået mod en 72-årig amerikansk kvinde i Praia de Luz. Det var et sted, hvor han i en længere årrække holdt til. Også på det tidspunkt hvor McCann-familien holdt ferie på Algarve.

MADELEINE MCCANN-SAGEN

Madeleine McCann-sagen er en forsvindingssag som tog sit udgangspunkt torsdag den 3. maj 2007 da den tre år gamle britiske pige Madeleine McCann forsvandt fra en feriebolig i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal.

Sagen har vakt opsigt verden over, og kendte stjerner som David Beckham, Cristiano Ronaldo og J. K. Rowling er kommet med opfordringer til gerningsmændene om at lade Madeleine McCann komme tilbage til sin familie. Den britiske avis News of the World har udlovet en dusør på 2,5 millioner pund, til den som bidrager med information som fører til, at Madeleine McCann bliver fundet. I tillæg har flere forretningspersoner, andre aviser og også en kollega af Madeleine McCanns mor udlovet dusører. Tilmed har Pave Benedikt 16. skænket dem en audiens i Vatikanet.

Umiddelbart efter pigens forsvinden arbejdede det portugisiske politi ud fra en teori om, at hun er blevet kidnappet. Den 14. maj 2007 blev det kendt at en brite (Robert Murat) som er bosat bare nogle få hundrede meter fra McCann-familiens bolig, var blevet mistænkt i sagen, og også en russer, som er en bekendt af briten, har været i politiets søgelys. Disse mistanker er dog blevet frafaldet.

Den 6. september 2007 tog sagen en drejning, da politiet valgte at mistænke først Madeleines mor, Kate McCann, som blev underlagt et 11 timer langt forhør med en mistænkts rettigheder – efterfølgende er også faren, Gerry McCann, blevet officielt mistænkt. Der spekuleres på om forældrene ved en fejltagelse skulle være kommet til at dræbe Madeleine, ved eksempelvis at give hende en for stor dosis sovemedicin.

Politiet har ifølge Gerry McCanns søster tilbudt Madeleines mor to års fængsel, hvis hun indrømmer, at hun bedøvede Madeleine, hvorefter denne døde.

Kilde: Wikipedia

Han skal ifølge det portugisiske magasin Expresso også tit havde holdt til ved Arade-søen.

Powered by Labrador CMS