-Tiden er et russisk våben

Lige nu er tiden på Ruslands side. Det bør Ukraines allierede ændre ved at sende kampvogne og mere udstyr

Udgivet Opdateret

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, var hæs, og stemmen næsten forvrænget dyb, da han fredag talte til Ukraines allierede.

Via videolink opfordrede Zelenskyj de allierede, der fredag er samlet på Ramstein-basen i Tyskland, til at sende kampvogne, mere artilleri og luftforsvarssystemer.

Ikke meget tid

- Jeg er taknemmelig for jeres enighed og samarbejde. Vi ser resultaterne på slagmarken.

- Men vi har ikke meget tid. Terror tillader ikke, at man venter. By efter by bliver ødelagt, mens forsvarerne for frihed løber tør for våben.

- Jeg kan sige tak hundrede gange for jeres hjælp. Men hundredvis af taksigelser er ikke det samme som hundredvis af kampvogne, siger Zelenskyj.

Brugt som våben

Han understreger dermed igen, at Ukraine har brug for det offensive våben, som kampvogne kan være, hvis man skal skubbe Rusland ud af Ukraine.

- Krigen startet af Rusland tillader ikke forsinkelser.

- Tiden er lige nu et russisk våben. Men tiden skal blive vores våben. Vi har brug for luftforsvarssystemer, artilleri og kampvogne, siger Volodymyr Zelenskyj.

Den ukrainske præsident takker, men beder også Vesten om at at skynde sig.
Den ukrainske præsident takker, men beder også Vesten om at at skynde sig.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS