Trump slår Biden i vigtige delstater

Blev der afholdt præsidentvalg i USA i dag, ville Joe Biden tabe flere afgørende delstater til sin forgænger.

Udgivet Opdateret

Den amerikanske præsident, Joe Biden, scorer dårligere end sin forgænger, Donald Trump, i meningsmålingerne i fem af de seks mest afgørende delstater.

Det viser nye meningsmålinger fra The New York Times og Siena College.

Blev der afholdt præsidentvalg i dag, ville republikaneren Trump således ifølge meningsmålingerne vinde i Arizona, Georgia, Michigan, Nevada og Pennsylvania med mellem fire og ti procentpoint blandt registrerede vælgere.

Demokraternes Biden ville ifølge meningsmålingerne kun vinde i Wisconsin med to procentpoint.

På tværs af de seks delstater, som Biden alle vandt ved præsidentvalget i 2020, er Trump ifølge avisen i gennemsnit foran med 48 mod 44 procent.

Er favorit

Selv om han er tiltalt i en række straffesager, et Trump favoritten til at blive Republikanernes præsidentkandidat til det næste valg i november 2024.

The New York Times bider mærke i, at et flertal af vælgerne siger, at Bidens politikker personligt har skadet dem.

Det er særligt økonomien, udenrigs- og indvandringspolitikken, som vælgerne er utilfredse med.

Meningsmålingerne viser også ifølge avisen, at Bidens brede opbakning på tværs af generationer og etniciteter er ved at gå i opløsning.

På tværs af seks delstater, som Joe Biden alle vandt ved præsidentvalget i 2020, er Donald Trump ifølge meningsmålingerne i gennemsnit foran med 48 mod 44 procent. (Arkivfoto).

Sådan vil de stemme

Blandt vælgere under 30 år er Biden kun foran med et enkelt procentpoint.

Kigger man på latinamerikanske vælgere, er Biden kun foran med et encifret antal procentpoint.

Og blandt sorte vælgere, der længe har været trofaste tilhængere af Demokraterne, støtter 22 procent i de seks delstater nu Trump. Ifølge The New York Times er en andel af den størrelse uden fortilfælde i moderne tider for en sandsynlig republikansk præsidentkandidat.

To tredjedele af vælgerne siger yderligere ifølge The New York Times, at landet er på vej i den gale retning.

Om et år

Biden har stadig et år til at indhente Trump, som i samme periode skal tackle tiltaler om blandt andet forsøg på at omgøre valgresultatet i 2020 og ulovlig opbevaring af en række tophemmelige dokumenter.

Powered by Labrador CMS