Afviser krav fra dansk elskerinde

Den abdicerede konge Juan Carlos har fået medhold i at få afvist en chikane-sag anlagt af danskfødt elskerinde

Udgivet Opdateret

I flere år har den dansk-tyske forretningskvinde Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn beskyldt den tidligere spanske konge Juan Carlos for chikane, efter at de to stoppede deres affære i 2009.

Juan Carlos har afvist alle anklager, og fredag har han fået medhold i, at et milliardsøgsmål mod ham fra den tidligere elskerinde skal afvises.

Det har Højesteret i London afgjort, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Statsimmunitet

Juan Carlos' advokater har ønsket at få sagen afvist, da de ikke mener, at den tidligere elskerinde har beviser nok, og at den abdicerede konge påberåber sig statsimmunitet.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, der er født i Danmark og opvokset i Tyskland, har sagsøgt ham for 154 millioner dollar - svarende til mere end en milliard danske kroner - for at have påført hende stor "mental smerte" ved at stå bag indbrud i hendes hjem, overvågning og trusler.

Kærester i fem år

58-årige Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn havde et forhold til den nu 85-årige konge fra 2004 til 2009.

Den 85-årige tidligere konge Juan Carlos havde et forhold til den 58-årige Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn fra 2004 til 2009. (Arkivfoto).

Juan Carlos har om nogen været en skandaleombrust konge i Spanien.

I 2014 måtte han abdicere på grund af anklager om korruption, og seks år senere fik nye skandaler ham til at forlade fædrelandet for at bosætte sig i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.

Vrede over utroskab

Ud over anklager om korruption og bestikkelse har det vakt vrede i befolkningen, at han gennem flere år har været dronning Sofia utro.

Blandt de mere prominente elskerinder er Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn.

For nylig fik Juan Carlos allerede en smule medvind i sagen med elskerinden, da en dommer fastslog, at Juan Carlos har immunitet for den del, der angiveligt er foregået, mens han stadig var konge.

Powered by Labrador CMS