Céline Dions tilstand er forværret

Céline Dion lider af den autoimmune sygdom stiff person syndrom, og hun har mistet kontrollen over sine muskler, lyder det verdensstjernens søster

Udgivet Opdateret

KORT RESUME: Céline Dion og hendes kamp med Stiff Person Syndrom

Céline Dion lider af Stiff Person Syndrom, en autoimmun og uhelbredelig sygdom, hvor kroppen angriber sig selv, forårsager stivhed i musklerne og smertefulde kramper.

Hendes tilstand er forværret, og hun har ikke kontrol over sine muskler. Hun får behandling af læger specialiseret i Stiff Person Syndrom.

Sygdommen tvang Céline Dion til at aflyse sin verdensturné, 'Courage World Tour', som også skulle have været forbi Danmark to gange i Royale Arena tilbage i september.

Céline Dion udsendte sin første lp som 12-årig og har opnået international stjernestatus, især for sine sange til filmene 'Beauty and the Beast' og 'Titanic'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Céline Dion håber - ifølge søsteren Claudette - at komme tilbage på scenen igen.

I hvilken form, det bliver i, og i hvilket omfang ved ingen af dem.

Verdensstjernen lider af stiff person syndrom. En autoimmun - og uhelbredelig - sygdom, hvor kroppen angriber sig selv og blandt andet forårsager stivhed i musklerne og smertefulde kramper.

Og nu er tilstanden forværret.

Kæmper hårdt

- Hun kæmper hårdt. Men hun har ikke kontrol over sine muskler, siger Claudette til mediet 7 Jours ifølge E! News.

- Det, der knuser mit hjerte er, at hun altid har været disciplineret. Hun har altid arbejdet hårdt. Vores mor sagde altid til hende: "Du kommer til at gøre det godt. Du kommer til at gøre det ordentligt".

Privat er 55-årige Céline Dion mor til tre, som hun fik med sin mand og manager, René Angélil, der gik bort i 2016 og døde af kræft. (Arkivfoto).

Ifølge Claudette får Céline Dion behandling af læger specialiseret i stiff person syndrom, og så bor deres søster Linda hos sangerinden.

Måtte aflyse turné

Sygdommen tvang i foråret Céline Dion til at aflyse sin verdensturné, "Courage World Tour", som også skulle have været forbi Danmark to gange i Royale Arena tilbage i september.

Céline Dion udsendte sin første lp som 12-årig. Som 20-årig - i 1998 - vandt hun det internationale melodigrandprix med "Ne Partez Pas Sans Moi".

Mistede manden

Efterfølgende har Céline Dion opnået international stjernestatus - ikke mindst for sine sange til filmene "Beauty and the Beast" og "Titanic".

Titelsangen til sidstnævnte, "My Heart Will Go On", betragtes som hendes signaturhit.

Privat er den 55-årige sangerinde mor til tre, som hun fik med sin mand og manager, René Angélil, der døde af kræft i 2016.

Powered by Labrador CMS