Vild med dans-deltager afslører diagnose

Sangerinden Barbara Moleko har formået at vende udfordringer til sine forcer, og det håber hun, kan bringe hende langt i "Vild med dans"

Udgivet Opdateret

Hæl og tå skal placeres korrekt på gulvet, benene skal strækkes helt ud, og holdningen skal være på plads.

Der er mange elementer, der skal mestres og koordineres i "Vild med dans", og det kræver dedikation fra sanger Barbara Moleko, som medvirker i årets udgave af dansedysten med makkeren Damian Czarnecki.

- Jeg synes, det er en fed læring at holde fokus, specielt når man har bimlende ADHD, siger Barbara Moleko.

Præcis og til stede

- Det kræver bare, at man er meget præcis og meget til stede i momentet.

For Barbara Moleko betyder det, at hun ikke skal rives ud af det, hun er i gang med.

- Jeg kører på mange planer på en gang. Og det kan man ikke i dans. Slet ikke når det er koreografisk dans, lyder det fra sangerinden.

Kan ikke slippe det

- Hvis vi lige pludselig begynder at snakke om noget andet, tager det mig fem minutter at komme tilbage til det, vi havde gang i. Når vi holder en lille pause, er det fint nok. Men vi skal ikke afvige fra, hvad vi har gang i, siger hun.

Netop dette er også Barbara Molekos store styrke.

Når hun fordyber sig i noget, kan hun ikke slippe det igen.

Barbara Moleko har stået på en scene siden 2012, hvor hendes debutalbum, "Lykken er...", udkom. Først i år føler hun sig klar til at betræde gulvet i "Vild med dans". (Arkivfoto).

En arbejdshest

- Det tror jeg, er forcen. At jeg simpelthen bare hyperfokuserer på det, jeg gerne vil, siger Barbara Moleko og fortsætter:

- Jeg er en kæmpe perfektionist, en arbejdshest og et konkurrencemenneske, så jeg kan ikke stoppe, før jeg kan det, jeg skal kunne, og jeg går ikke i stå, hvis jeg kommer til at glemme noget.

De styrker har hun altid formået at sætte i spil, tilføjer hun.

Er tidsoptimist

Ellers ville hun ikke have kunnet være selvstændig artist på 13. år, som hun pointerer.

- Man skal virkelig lære sig selv at kende og anerkende de situationer, der måske afviger fra nogle, der ikke har ADHD, og samtidig være meget kommunikativ omkring det og sige: "Her er mine begrænsninger, så det kunne jeg godt tænke mig noget hjælp med".

Blandt andet har Barbara Moleko erkendt, at hun er en tidsoptimist, så hun har brug for at få skåret ud, hvad hun skal lave og hvornår.

Glad for strukturer

- Vi har et helt liv til at udvikle os og blive bedre til ting. Og tænk sig, at det var "Vild med dans", der skulle lære mig at tidsoptimere. Det er fedt, lyder det fra hende.

- Jeg kan godt lide struktur og kasser. Så hvis der er nogle, der gør mig opmærksom på, at jeg kan forbedre mig et sted, gør jeg alt, hvad jeg kan. Hvorfor skal det spænde ben? Det her lille element, som er en dårlig vane for mig, skal ikke gå ud over vores potentiale, lyder det fra hende.

En super udfordring

For Barbara Moleko har det været essentielt at få skabt struktur omkring træningen, og det er hendes partner på dansegulvet, Damian Czarnecki, indforstået med og har taget højde for.

- Det er en super udfordring for mig. For uanset hvem, man danser med, skal man ligesom zoome sig ind på det menneske, man har foran sig, og der har Barbara nogle flotte dale og bjerge, lyder det fra Damian Czarnecki.

Blev tidligere spurgt

- Det er jo en kæmpe del af programmet, som man jo ikke taler så meget om, men som Barbara og jeg har snakket om, at vi faktisk gerne vil dele, fortæller den professionelle danser.

Barbara Moleko er før blevet spurgt, om hun ville medvirke i "Vild med dans".

Men det er først nu, hun har sagt ja til at kaste sig ud i alt fra tango til cha-cha-cha i bedste sendetid.

Har først fundet modet nu

- Jeg har ikke følt, jeg havde lyst til at stå på en scene og være usikker og vakle i noget, jeg absolut ikke vidste noget om, siger Barbara Moleko

Hun har måske heller ikke været modig nok - før nu, funderer hun.

- Jeg føler, at mit erhverv har givet mig noget mod. Jeg har kastet mig ud i herremange ting - blandt andet at ryste posen og tage pauser, lyder det fra Barbara Moleko.

Vil udvide sin horisont

- Det har vist mig, at det faktisk ikke er så farligt at stoppe op, prøve noget nyt og udvide sin horisont.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag klokken 20.00.

Her går parrene på gulvet for anden gang og skal imponere både dommere og seerne for at sikre sig endnu en uge i dansedysten.

BARBERA MOLEKO

Barbara Moleko (født Barbara Boitumelo Aersoe i 1986) er en dansk sangerinde og sangskriver. Hun udgav sit debutalbum, Lykken er... i 2012, som gav hende hittet "Dum for dig". I 2015 udkom hendes andet album, Bapsz, hvorfra "Gør mig lykkelig" blev et stort radiohit. Hun har været vært for MGP 2017 sammen med Sofie Østergaard.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS