DMI: Så godt bliver weekendvejret

Efter en torsdag med strid blæst skifter vejret fredag, og man kan se frem til en lun og solrig weekend

Man kan se frem til lunt og solrigt efterårsvejr i weekenden.
Man kan se frem til lunt og solrigt efterårsvejr i weekenden.
Udgivet Opdateret

Torsdag bød på et heftigt blæsevejr, men fredag er blæsten på retur, og vejret bliver langt mere tilforladeligt. Der venter os en flot efterårsweekend med sol. 

Men først en status på blæsevejret. Hele landet var ramt, men mest voldsomt var det i Nord- og Vestjylland samt på Nordsjælland. Flere steder i de nordvestjyske og nordsjællandske egne oplevede man stormende kuling og vindstød af stormstyrke. 

- Den højeste middelvind blev målt til 24,1 meter i sekundet i Kalundborg. Imens det kraftigste vindstød blev målt til 29,9 meter i sekundet i Hirtshals, hvilket betegnes som stærk storm, fortæller Mette Wagner, som er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), til Newsbreak.dk.

Skyer og regn hist og her

Fredag byder på mere stilfærdige vindforhold, da vinden bliver let til frisk omkring vest. Ved kysterne kan man dog opleve stedvis hård vind eller kuling. 

- Fra starten kan man i perioder få solen at se i den østlige del af Danmark, men ellers bliver vejret skyet vestfra, og der vil falde regn hist og her, fortæller Mette Wagner. 

Temperaturen kommer til at ligge på 13-18 graders varme. 

Ud på aftenen kan man forvente, at det klarer op, og at vejret holder tørt.

Flot efterårsweekend

Vejret ændrer sig igen, når vi når frem til weekenden. Der er nemlig udsigt til flot efterårsvejr. 

- Mange vil formentlig få lyst til at gå en tur og tilbringe tid udenfor, da vejret byder på sol og lunt efterårsvejr. Temperaturen kommer op på 20 grader visse steder, lyder det fra DMI's vagthavende meteorolog.

Powered by Labrador CMS