DMI: Så meget er der faldet

DMI varslede kraftig regn - og det har holdt stik. Flere steder er der målinger på over 30 mm. Og det er ikke slut endnu

Udgivet

Det har været en våd aften og nat - og regnen fortsætter et stykke tid endnu.

Det fortæller vagthavende meteorolog Anja Bodholdt, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, tirsdag morgen til Nyheder.dk.

- Tallene skal lige verificerede af vores klimatologer. men de foreløbige målinger viser, at vi i Sønderjylland flere steder har været over 30 mm nedbør, siger Anja  Bodholdt.

Lidt længere nordpå - omkring Silkeborg og Aarhus er der mål op mod 25 mm nedbør mens der i et bælte over Sydfyn til Lolland Falster også er faldet over 20 mm nedbør.

Og mens det ser ud til, at opklaringen er i gang over det vestjyske, så er der stadig mere regn i vente hen over Fyn, Sjælland og Bornholm.

Bliver koldere

I forbindelse med lavtrykket passerer hen over os går vinden i nord og nordøst.

Det giver køligere luft så temperaturen falder i eftermiddag - det gør den også i aften og i nat.

- Natten til onsdag kan temperaturen komme ned på mellem frysepunktet og fire graders varme. Hvis det klarer op ind over Jylland kan man opleve let nattefrost -med temperaturer ned til minus 1 eller minus 2 grader, siger Anja Bodholdt.

Mere nattefrost på vej

Det kolde vejr varer ved de kommende dage.

- Natten til torsdag og natten til fredag får vi nattefrost ned til minus 4 eller 5 grader. Det bliver nok et sted i Jylland. Så det bliver nogle kolde dage, siger Anja Bodholdt.

Powered by Labrador CMS