Donationer strømmer ind til syge Olivia

21-årige Olivia Ruseng Hermansen er i fare for at dø. Men Danmark vil ikke behandle hende. Derfor afhænger hun af donationer, så hun kan blive operereret i Spanien. Og efter massiv støtte den seneste uges tid ser det meget lovende ud

Udgivet Opdateret

Steffen Lykke Rasmussen jubler. Hvis alt går vel, så kan en alvorligt syg ung kvinde, han holder af, nemlig snart booke tid til en operation, som hun har stærkt brug for. 

Denne kvinde er 21-årige Oliva Ruseng Hermansen. I løbet af den seneste uge er der blevet doneret hele 150.000 kroner til hendes operation via en Gofundme-kampagne, og det betyder, at de samlede donationer nu beløber sig til 410.000. 

- Det er helt vildt, at der er blevet samlet så mange penge ind. Vi tør efterhånden godt tro på, at det kan lykkes at nå i mål. Det ville betyde så meget for mig, fortæller Steffen Lykke Rasmussen til Newsbreak.dk. 

Målet er 550.000 kroner, så der mangler yderligere 140.000. 

35-årige Steffen Lykke Rasmussen har lært den unge kvinde og hendes mor at kende gennem foreningen Fundamentet, hvor han har været familiens bisidder.

Danmark vil ikke hjælpe

Oliva Ruseng Hermansen lider af en bindevævssygdom og er i fare for at kunne dø af den mindste fejlbevægelse. Derfor skal hun have en forbedrende - og potentielt livreddende - operation. 

Men den 21-årige kvinde er klemt i det danske sundhedsvæsen. Eftersom hendes sygdom er sjælden, vil Danmark nemlig ikke behandle hende. 

Den eneste, som udfører operationen i Europa, er en spansk neurolog. 

Men for at Olivia Ruseng Hermansen kan komme afsted til Spanien og blive opereret, kræver det dog, at der bliver samlet yderligere 140.000 kroner ind for at nå op på de 550.000, som skal dække udgifterne til selve operationen, scanninger, specialtransport samt overnatning. 

Men nu er der altså kommet godt gang i donationerne til operationen, og både Steffen Lykke Rasmussen og Olivia Ruseng Hermansen kan se målstregen. 

Fejlbevægelse kan være fatal

Som ung red Olivia Ruseng Hermansen på heste, og som barn var hun en del af Det Kongelige Teaters Balletskole. 

Men i 2017 gik det op for hende, at noget var helt galt. 

- Mit hoved var så tungt, at det var udmattende at sidde op. Jeg kunne ikke klare mig selv. Prøvede at rejse mig op og kunne ikke. Alt blev værre, og jeg havde ikke den samme styrke mere, har Olivia Ruseng Hermansen tidligere fortalt til Newsbreak.dk. 

- En forkert bevægelse eller et lille fald kan betyde, at ryg- eller nakkehvirvlerne går ud af ledet. Og så stopper jeg simpelthen med at trække vejret, fortæller hun.

-Skulle have været gjort i går

Bindevævssygdommen betyder, at hendes hjernestamme og hovedpulsåre bliver klemt, og at hjernen derfor ikke får nok blod. 

Og symptomerne er blevet værre og værre de seneste år.

- Da vi spørger kirugen, hvornår operationen senest skal udføres, siger han, at det skulle have været gjort i går, lyder det fra Olivia Ruseng Hermansen.

-Kæmper for fælles sag

Det har i høj grad påvirket Steffen Lykke Rasmussen, at familien ikke har kunnet få hjælp af sundhedsvæsnet i Danmark. 

- Det er frustrerende at være vidne til en enlig mor, som ikke har råd til at betale for sin datters operation. Det er forfærdeligt for en forælder at stå i sådan en situation, konstaterer han.

Men nu er der en god sandsynlighed for, at noget, som har virket som en umulighed, kan lykkes. 

- De mennesker, der har doneret, kan formentlig sætte sig i familiens sted. Det er blevet en fælles sag, vi kæmper for. Det bør ikke være sådan, at man ikke kan få behandling og hjælp i det danske sundhedsvæsen, for vi har et fantastisk velfærdssystem, påpeger han. 

Taknemmelig for støtten

Steffen Lykke Rasmussen er i hyppig kontakt med Olivia Ruseng Hermansen, som sætter stor pris på den massive støtte.

- Det er meget følelsesladet for hende. Det er en lettelse. Hun er glad og taknemmelig for, at så mange fremmede mennesker vil hende det bedste og bakker op ved at donere, fortæller han. 

Håber på normal hverdag

Flere af Olivia Ruseng Hermansens symptomer kan forsvinde, hvis hun får operationen. Men det vigtigste er, at hendes liv i så fald ikke længere ville være i fare. 

Hun håber, at hun med operationen kan komme så tæt på en normal hverdag som muligt, for enhver forbedring af hendes livskvalitet gør en forskel.

- Jeg vil være oppe mere og ikke ligge i sengen. Og komme af smertestillende medicin, som man ikke burde være på. Jeg vil leve et mere funktionelt liv - ride igen, som jeg heller ikke må mere, fortæller Olivia Ruseng Hermansen. 

Personer, der vil støtte Olivia Ruseng Hermansens sag og bidrage til Gofundme-kampagnen, kan gøre det her.

Powered by Labrador CMS