Forældre indkaldes efter vold i børnehave

En børnehave i Horsens Kommune har fået et påbud af Arbejdstilsynet, fordi børn sparker, slår og spytter

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Nu skal der findes en løsning på problemerne i daginstitutionen Solstrålen i Hatting.

TV2 Østjylland har de seneste dage fortalt historier om vold i daginstitutionen. Og nu er alle forældre indkaldt til møder med ledelsen, hvor historierne skal vendes. Det bekræfter dagtilbudschefen i Horsens Kommune, Anne Bust, skriver TV2 Østjylland.

Hun har ikke ønsket at stille op til interview.

Tre episoder på en uge

I den forgangne uge afslørede TV2 Østjylland, at Solstrålen har fået et påbud, efter flere episoder, hvor børn har slået sparket eller spyttet på voksne eller hinanden. Kort efter stod en far, Rasmus Bissenbakker, frem og fortalte, at han også oplever, at der er vold mellem børnene.

Børnehaven Solstrålen har fået et påbud af Arbejdstilsynet efter voldsepisoder.
Børnehaven Solstrålen har fået et påbud af Arbejdstilsynet efter voldsepisoder.

- Jeg kan se på mit eget barn, at hun kommer oftere og oftere hjem og fortæller om drillerier, og at der bliver slået. Alene i ugen op til sommerferien havde vi tre episoder, fortalte han til TV2 Østjylland.

Tager det alvorligt

Institutionens kontakt-politiker i Horsens Kommune, Karina Aamann (V), der også er en del af dagtilbudsudvalget, har senere forklaret, at hun tager historierne alvorligt.

- Nu er ordet vold, når vi har med børn at gøre, lidt voldsomt. Men der er i hvert fald udadreaktion fra nogle børn mod noget personale, og det tager jeg ret alvorligt, sagde hun til TV2 Østjylland.

Arbejdstilsynet har påbudt institutionen "at sikre, at arbejdet planlægges, tilrettelægges og udføres, så risikoen for vold er effektivt forebygget."

Påbuddet skal efterkommes senest den 1. oktober.

Powered by Labrador CMS