Rammer tre ud af fire danskere

74 procent af danskerne oplever ifølge en ny undersøgelse negativ stress, og samtidig er vi det folkefærd i Norden, som i størst omfang oplever arbejdsrelateret stress

Udgivet Opdateret

Har du søvnløse nætter, problemer med hukommelsen og koncentrationen eller mistet energien, kan det tyde på, at du er en af mange danskere, der døjer med stress.

En ny nordisk helbredsundersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for If Forsikring, viser, at 74 procent af danskerne oplever negativ stress i forskellig grad.

Hos hver tredje har stressperioden varet over et halvt år.

Det er ifølge arbejdsmarkedsforsker og tidligere professor i offentlig forvaltning og tidligere direktør for det europæiske forskningsinstitut ETUI i Bruxelles Henning Jørgensen alvorligt, og vi bør sætte tempoet ned.

Kan ikke klare det hele

- Det er en meget høj andel, og det siger noget om et arbejdsmarked og nogle krav, som presser den enkelte. Forventningerne er, at man skal kunne klare det hele, og det kan man ikke. Det meget uheldigt for både den enkelte, for familien og for samfundets produktion, siger Henning Jørgensen, og pointerer:

- Der er for få pauser i hverdagens centrifuge, og for nogle ender det med, at det hele brænder sammen, og det kan tage halve og hele år, når man skal have bygget sig selv op igen. Vi bør snakke om, hvordan vi får tempoet ned.

To ud af tre af dem, der oplever negativ stress angiver dårlig søvn som et direkte symptom, mens både irritation og hukommelsestab angives af 54 procent.

Tre ud af fire danskere døjer med stress, viser ny nordisk helbredsundersøgelse, udarbejdet af If Forsikring. (Foto: PR)
Tre ud af fire danskere døjer med stress, viser ny nordisk helbredsundersøgelse, udarbejdet af If Forsikring. (Foto: PR)
Powered by Labrador CMS