Sindssyg video: Her hverver Putin's 'kok' soldater

Rekrutterer soldater fra fangelejr til den berygtede Wagner-gruppe

Udgivet Opdateret

- Ingen kommer tilbage bag tremmer. Hvis du afsoner seks mĂĽneder (som soldat i krigen mod Ukraine red.), er du fri. Hvis du ankommer til Ukraine og beslutter dig for, at det ikke er noget for dig, henretter vi dig.

SĂĽdan lyder 'tilbuddet' fra Putin's 'kok' Prigozjin, til en flok russiske straffefanger i en video, der pĂĽ det sociale medie Twitter, kaldes 'helt vild og sindssyg' af iagttagere. 

Prigozjin er berygtet for den private Wagner-gruppe, som 'arbejder' pĂĽ vegne af Kreml. Det skriver vg.no. 

Det har lÌnge vÌret kendt, at den russiske hÌr rekrutterer soldater blandt fanger, men det er første gang, det bliver kendt, at ogsü den private Wagner-gruppen, tager til fangelejre for at rekruttere soldater, skriver

det norske medie.

Helt vildt

'For første gang dukker der en video op af en rekrutteringstale for Wagner af Prigozhin i en russisk fangelejr. Helt vildt.', skriver Wall Street Journals korrespondent Yaroslav Trofimov i et tweet, og linker til videoen. 

Ruslands PrĂŚsident Vladimir Putin.
Ruslands PrĂŚsident Vladimir Putin.

Magasinet the Newyorkers Rusland- og Ukraine- journalist, Joshua Yaffa, skriver ogsĂĽ pĂĽ Twitter: 

- FuldstĂŚndigt sindssyg video og et øjeblikkeligt historisk dokument om Putinisme i det sene stadie: "Putins kok" Prigozhin selv i et fĂŚngsel, der rekrutterer nye soldater til Wagner, lover amnesti efter seks mĂĽneder, hvis du overlever, en begravelse, hvis du ikke gør det - og en kugle, hvis du løber vĂŚk, skriver han pĂĽ Twitter og linker til samme video.

Wagner-gruppen har opereret i en rĂŚkke lande, herunder flere lande i Afrika, og The Times skrev ifølge VG i forĂĽret, at de havde fĂĽet til opgave at drĂŚbe prĂŚsident Volodymyr Zelenskyj i Kiev, da invasionen begyndte den 24. februar. Det mislykkedes.

Fra Mordovia

Ifølge flere medier er videoen taget fra Republikken Mordovia, hvor der er masser af fangelejre. 

Disse blev bygget som Gulags under kommunismen, men bruges nu som almindelige straffelejre. Journalister fra New York Times og Bellingcat er blandt dem, der har verificeret ​​videoens placering, skriver VG.

Powered by Labrador CMS