Slog tænder ud på hund og hængte en anden

En 45-årig mand er dømt ved retten i Odense

Udgivet Opdateret

En 45-årig mand blev onsdag dømt ved retten i Odense for blandt andet at have slået tænderne ud på en hund, og hængt en anden hund i en carport.

Skødehunden Max kunne ikke gå på sit ene ben, da den i efteråret 2020 blev hængt af sin ejer i en garage på Østfyn. 

Det skriver bt.dk.

Den havde svært ved at støtte på benet, fordi samme ejer i november året inden havde sparket den eller udsat den for anden vold, så den havde brækket lårbenet.

Manden havde derefter forbudt sin daværende hustru at tage hunden til dyrlægen.

Parret havde blandt andet hunde af racen Bichon Frisé, som en 45-årig mand ifølge retten i Odense har brugt stødhalsbånd på.
Parret havde blandt andet hunde af racen Bichon Frisé, som en 45-årig mand ifølge retten i Odense har brugt stødhalsbånd på.

Det vurderede Retten i Odense, da den 45-årige onsdag blev kendt skyldig i flere tilfælde af dyremishandling mod sine egne og sin tidligere hustrus hunde, skriver BT.

Brugte stødhalsbånd og ridepisk

Ifølge retten havde den 45-årige gennem flere år brugt stødhalsbånd, ridepisk og vold til at opdrage på særligt de små hunde.

En dag i foråret 2020, slog den 45-årige flere tænder ud af munden på skødehunden Beauty, så badeværelset bagefter var smurt ind i blod.

»Han har et iltert temperament, og han tæver den her hund,« forklarede den tidligere hustru.

Nogle måneder senere blev Max hængt i en snor i carporten, mens parrets børn var i skole.

Den 45-årige blev idømt fire måneders betinget fængsel som en tillægsstraf til en tidligere dom, og i tre år har han fået frakendt retten til at eje, passe eller i det hele taget beskæftige sig personligt med hunde.

Manden nægtede ifølge BT at have mishandlet hundene, hvoraf størstedelen ligesom Max var skødehunde af racen Bichon Frisé. Parret havde også to slædehunde af racen Sibirian Husky.

Powered by Labrador CMS