Dræbte 11-årig pige: Druknede hende i sne

Torsdag den 9. december 2021 faldt der dom i sagen, hvor en 28-årig mand var tiltalt for at have dræbt en 11-årig pige i Aasiaat begået i november 2020

Udgivet Opdateret

M28-årig mand er idømt otte års anstaltsanbringelse for drab på et barn.

Det oplyser Grønlands Politi.  

Qaasuitsup Kredsret har i dag afsagt dom i en sag, hvor en 28-årig mand var tiltalt for at have dræbt en 11- årig pige på en offentlig trappe i Aasiaat. 

Manden havde taget fat om pigens hals og ligget oven på hende, alt imens hendes ansigt blev presset ned i sneen, hvorefter hun døde som følge af drukning i sne. 

Manden erkendte, at han havde forsaget pigens død, men nægtede at det var hans hensigt at slå hende ihjel. Han erkendte kun at have til hensigt at udøve vold mod hende. 

En tragisk sag

Kredsretten fandt det midlertidigt bevist, at manden med sine handlinger, som er blevet beskrevet i anklageskriftet, måtte have set det som "overvejende sandsynligt", at pigen ville dø.

Derfor blev han fundet skyldig efter den rejste tiltale. 

Manden blev idømt anstaltsanbringelse i otte år, ligesom han blev dømt til at betale en tortgodtgørelse til pigens forældre. 

- Det er en tragisk sag særligt for de efterladte til den 11-årige pige. Jeg er dog tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden om, at det der skete i november sidste år var et drab og ikke vold med døden til følge som påstået af tiltalte. Retten fastsatte en foranstaltning, der var lavere end den vi fra anklagemyndighedens havde påstået, hvorfor vi nu vil overveje om sagen skal ankes til Grønlands Landsret, sagde anklagerfuldmægtig Christian Halstad efter retsmødet.

Ikke enighed

Ved udmålingen var der dissens mellem rettens medlemmer. 

En dommer stemte for at idømme syv års anstaltsanbringelse og to dommere stemte for at idømme otte års anstaltsanbringelse. 

Rettens medlemmer var enige om, at det at der var tale om et drab på et barn, var en skærpende omstændighed i forhold til andre drabssager.

Powered by Labrador CMS