Kvinde dømt for at mishandle marsvin

En 39-årig kvinde er fundet skyldig i at have efterladt sine to marsvin i en papkasse. Dyrene fik ingen mad

Udgivet Opdateret

Retten på Bornholm har onsdag idømt en 39-årig kvinde 30 dages betinget fængsel for at have efterladt to marsvin uden vand og foder.

Det skriver anklagemyndigheden ved Bornholms Politi på det sociale medie X.

Dommen er med vilkår om misbrugsbehandling.

Må ikke have dyr

Retten har desuden frakendt kvinden retten til at have med dyr at gøre i tre år.

I anklageskriftet mod kvinden, som Ritzau har set, er det beskrevet, at kvinden efterlod to marsvin i en mindre papkasse på sin bopæl i Rønne.

Ingen mad eller vand

Marsvinene var overladt til sig selv uden mad og foder fra lillejuleaftensdag i 2023 til 5. januar 2024 om morgenen, imens kvinden var på en længere juleferie væk fra Bornholm, lyder det.

Behandlingen medførte, at begge marsvin døde af dehydrering og sult.

DYREVELFÆRDSLOVEN

§ 1. Loven har til formål at fremme god dyrevelfærd, herunder beskytte dyr, og fremme respekt for dyr som levende og sansende væsener. Loven har endvidere til formål at varetage dyreetiske hensyn.

§ 2. Dyr er levende væsener og skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

§ 3. Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer.

§ 4. Det er forbudt at have seksuel omgang med eller foretage seksuelle handlinger med dyr.

Stk. 2. Forbuddet omfatter ikke handlinger, som udføres af veterinærmedicinske eller zootekniske årsager, herunder i forbindelse med avl og reproduktion eller dyreforsøg, eller af andre lignende berettigede grunde.

Powered by Labrador CMS