Læge til patient:  "Skal du have min chokostang?" 

 Mandlig læge sendte ifølge tiltale lumre beskeder til kvindelig patient.

Udgivet Opdateret

En psykiatrisk patient blev for nogle år siden udsat for en læge, der optrådte uprofessionelt og groft tilsidesatte sine faglige forpligtelser.

Det hævder anklagemyndigheden i hvert fald i en sag, hvor retten skal afgøre, om der er grundlag for at straffe den 33-årige mand med fængsel.

Ikke læge længere

Desuden kræves han sat ud af spillet som læge, fremgår det af anklageskriftet. Retten til at fungere som læge skal frakendes ham "indtil videre", mener Statsadvokaten i København.

Retten i Næstved skal bruge to retsmøder til at afgøre en straffesag mod en 33-årig læge. (Arkivfoto).

Tiltalen drejer sig blandt andet om, at lægen på et vagtværelse på et hospital skal have afklædt og kysset den kvindelige patient, som han derefter angiveligt havde samleje med.

Havde samleje

Ifølge loven er det strafbart for ansatte på for eksempel psykiatriske afdelinger at have samleje med patienter.

I sagen, som skal afgøres af Retten i Næstved, er lægen også under anklage for at have sendt en række beskeder af intim art til patienten.

"Skal du have min chokostang?", skrev han ifølge anklagemyndigheden. Han kaldte hende angiveligt lækker, sød og smuk og meddelte, at han ønskede at have sex med hende.

Bad hende slette det 

Lægens interesse for patienten var så åbenbar, at han på et tidspunkt blev indkaldt til en samtale med sygehusets ledelse. I den forbindelse bad han angiveligt kvinden om at slette beskederne, står der i anklageskriftet.

Den 33-årige nægter sig skyldig. Derudover har hans forsvarer, advokat Thomas Brædder, ingen kommentarer, oplyser han til Ritzau.

Retten skal behandle sagen over to retsmøder. Det første finder sted på fredag.



Powered by Labrador CMS