Roser personale efter voldsom brand

Personalet på den psykiatriske afdeling håndterede den voldsomme situation på forbilledlig vis, lyder det fra chefen

Udgivet Opdateret

Se video ovenfor

- Medarbejderne fik påbegyndt både brandslukning og evakuering. Stor ros herfra.

Sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland, Claus Graversen, uddeler store roser til sine medarbejdere, efter de skred til handling i forbindelse med en kraftig brand på psykiatrisk afdeling E3 på Regionshospitalet i Herning onsdag aften.

Det var nødvendigt at evakuere 26 personer, heriblandt patienter, på grund af voldsom røgudvikling.

- Det var godt, at ingen kom til skade. Det er alfa og omega, siger Claus Graversen til Newsbreak.dk.

20-årig patient sigtet

En 20-årig mand fra Ringkøbing, som var indlagt på den psykiatriske afdeling, er sigtet for brandstiftelse og skal sidde varetægtsfængslet frem til mandag den 11. april.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Ifølge dagbladets oplysninger udtalte den sigtede mod slutningen af grundlovsforhøret noget i stil med: "I skal da ikke gøre så meget ud af, at jeg satte ild til lidt plastik".

Claus Graversen, som er sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland, ønsker ikke at kommentere på sigtelsen.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Medarbejderne var fattede

Branden opstod i et rygerum, og ilden spredte sig til sengestuerne.

- Personalet har ageret på forbilledlig vis i en voldsom og potentielt livsfarlig situation, fortæller den sygeplejefaglige direktør, som selv var til stede på hospitalet onsdag aften.

- Jeg talte med medarbejderne. De var fattede og taklede situationen professionelt. De fokuserede på at tage vare om patienterne, fortsætter han. 

Umiddelbart er ingen - hverken patienter eller medarbejdere - psykisk påvirkede af branden, men Claus Graversen bemærker, at der kan komme efterreaktioner ovenpå sådan en oplevelse. I så fald vil der blive taget hånd om personerne, understreger han.

Claus Graversen var selv til stede på hospitalet onsdag aften i forbindelse med branden, hvor 26 personer blev evakueret.
Claus Graversen var selv til stede på hospitalet onsdag aften i forbindelse med branden, hvor 26 personer blev evakueret.

Kunne sove i egne senge

Sidst på aftenen vendte patienter tilbage til sengeafdelingen, hvor de kunne tilbringe natten i deres respektive senge.

En 20-årig mand fra Ringkøbing, som var indlagt på afdelingen, er sigtet for brandstiftelse og skal sidde varetægtsfængslet frem til mandag den 11. april.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Brandvæsnet rykkede ud til branden klokken 20.10.

En 20-årig mand erkender, at han stiftede branden.
En 20-årig mand erkender, at han stiftede branden.
Powered by Labrador CMS