Slipper for millionbøde

Landsret afviser, at det overhovedet var strafbart at erhverve sig flere fiskekvoter end tilladt

Udgivet Opdateret

Storfisker Henning Kjeldsen og flere medtiltalte er mandag blevet frifundet i sag om snyd med fiskekvoter. Det oplyser Vestre Landsret i en pressemeddelelse

Henning Kjeldsen blev sidste år idømt en bøde på 54 millioner kroner for at have tilegnet sig en større mængde fiskekvoter, end reglerne tillader.

Revisor dømt 

Såvel i byretten som i landsretten har det været et tema, hvorvidt det overhovedet var strafbart.

I landsretten blev den del af sagen udskilt til særskilt behandling, fortæller advokat Niels Christian Strauss. Han repræsenterer en revisor, der i byretten blev dømt i samme sag.

Landsretten har mandag truffet afgørelse vedrørende det spørgsmål.

Har ventet mange år

I modsætning til byretten mener landsretten ikke, at der er hjemmel i lovgivningen til at straffe. Dermed er hele sagen fejet af bordet.

- Vi er meget glade for den afgørelse, som vi har ventet på i så mange år, og vi er glade for, at landsretten er nået frem til så klar en afgørelse, siger Niels Christian Strauss.

Storfiskeren, som er blev dømt til en millionbøde er blevet frifundet for snyd med fiskekvoter.
Storfiskeren, som er blev dømt til en millionbøde er blevet frifundet for snyd med fiskekvoter.

FISKEKVOTE

En fiskekvote er betegnelsen for en kvote af den samlede tilladte fangstmængde af næsten 200 fiske- og skaldyrbestande i det nordøstatlantiske område. Det udregnes efter det fiskeripolitiske instrument Total Allowable Catch, der bruges af EU og i internationale fiskeriaftaler.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS