Smed vand i hovedet på journalist

Nu er manden og kvinden blevet dømt

Udgivet Opdateret

En 40-årig mand og en 41-årig kvinde er onsdag ved Retten i Næstved blevet idømt 20 dages betinget fængsel for vold mod en journalist.

Ud over det skal de aftjene 40 timers samfundstjeneste.

De to kastede den 6. marts i år en spand vand i hovedet på en journalist fra Sjællandske Medier. Det skete i forbindelse med, at journalisten skulle interviewe dem i Korsør.

Journalisten havde flere gange inden skrevet artikler om den 40-årige og 41-årige, der danner par. Ifølge sagens parter har artiklerne både været positive og kritiske.

Rotter i lejligheden

Ifølge journalisten fik han forud for episoden et opkald fra et ungt par med et lille barn, der havde rotter og skimmelsvamp i deres lejelejlighed. Han besøgte dem i lejligheden. Her fandt han ud af, at det nu dømte par var udlejerne.

- Jeg sank lige spyttet en gang og tænkte, dem har jeg det lidt stramt med, siger han i retten. Men fordi han som journalist skal høre begge parter, skrev han til dem alligevel, forklarer han.

Og til hans overraskelse svarede kvinden, at de kunne mødes dagen efter, fortæller han.

Da han dagen efter ankom til huset i Korsør, hvor mødet skulle foregå, mødte han kvinden, der stod inden for døren og smilede.

Sprang frem med vand

Kort efter sprang manden frem med en murerspand med vand og kastede indholdet i hovedet på ham, forklarer journalisten.

- Hvad laver du, skulle han efterfølgende have spurgt manden.

- Hvad mener du, skulle manden have svaret. Kvinden stod ifølge journalisten for enden af trappen og lo af ham, siger han.

Journalisten fik en hel spand vand i hovedet
Journalisten fik en hel spand vand i hovedet

Ud over parret var der også en anden mand, som journalisten i retten kalder for "en rockertype". Journalisten skyndte sig derfor at forlade huset.

I retten forklarede parret, at de føler sig forfulgt af journalisten, fordi han skrev kritiske historier, de ikke mener er sande. Men sådan er det ikke, forklarer journalisten.

Nægter sig skyldige

- Jeg skriver, fordi jeg er journalist, og fordi historierne er interessante for offentligheden, fortæller han.

Parret har under sagen nægtet sig skyldige og udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Powered by Labrador CMS