Vil evakuere flere højhuse

CITATHISTORIE: SJÆLLANDSKE NYHEDER

Når stormen Pia blæser ind over landet med voldsom kraft de kommende timer og dage, vil vindhastighederne efter alt at dømme nå et niveau, der er kritisk for tre af de ikoniske og vindfølsomme højhuse i Bellahøj i Brønshøj, skriver Sjællandske Nyheder.

Det betyder, at beboerne i højhusene fra 1950’erne skal forvente at blive evakueret torsdag eftermiddag og først kan komme tilbage i løbet af fredagen.

Kan være kritisk

– Den varslede vind kan nå et niveau, som ifølge vores tekniske rådgivere kan være kritisk for bygningernes stabilitet. Beboernes sikkerhed er altafgørende for os, og vi har derfor varslet dem om, at de af sikkerhedsmæssige grunde skal evakueres, udtaler kundedirektør i KAB Sanne Kjærtil Sjællandske Nyheder og fortsætter:

– Det er en højst ubehagelig og ubelejlig situation ikke mindst her op til jul. Vi gør alt, hvad vi kan for at evakueringen forløber godt, og at beboerne føler sig trygge og får et godt ophold trods omstændighederne.

På hotel

Der er tale om i alt 86 husstande, der skal evakueres, og det gælder adresserne Ved Bellahøj Syd 23, 24-26 og 28. Beboerne har modtaget tilbud om bustransport og indkvartering på et hotel i København.

Her kan de ifølge KAB opholde sig, indtil stormen er aftaget, og bygningerne på Bellahøj er sikret, hvilket forventes at ske fredag den 22. december omkring middag, skriver Sjællandske Nyheder.

Busserne kører fra Ved Bellahøj Syd 23 i perioden klokken 14-17.

Powered by Labrador CMS