Rocker sigtes i kæmpe sag om skydevåben

Maskinpistoler, pistoler samt signalpistoler, som var ombygget til at skyde med skarpt, indgår i våbensag

Udgivet Opdateret

Tre mænd i 30'erne blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger i en sag om besiddelse af over 20 skydevåben.

Det er resultatet af et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Københavns Politi skrev tidligere torsdag på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, at mændene er en del af rocker-/bandemiljøet. Ifølge Ekstra Bladet er mindst den ene af mændene fra rockergruppen Hells Angels.

Ifølge sigtelsen handler det om våben, som de skal have rådet over mellem 11. september 2020 og 18. november 2020.

Ombygget til at skyde med skarpt

Politiet skriver i sigtelsen, at mændene har været i besiddelse af i alt fire pistoler af forskellige mærker.

Derudover havde mændene ifølge politiet en række signal- og gaspistoler, som var ombygget, så de kunne skyde med skarpt.

En maskinpistol af mærket UZI indgår i en stor sag om skydevåben, som Københavns Politi arbejder med. (Arkivfoto).

Nogle af de signalpistoler, som sagen handler om, var det dog ikke lykkedes at ombygge.

UZI

Det er også beskrevet i sigtelsen, at mændene lå inde med to maskinpistoler af mærkerne UZI og SIG samt en AK-47 automatriffel.

Alle tre mænd - som er henholdsvis 35, 36 og 38 år - blev anholdt onsdag. Den ene på en adresse på Amager, og de andre to blev anholdt i fængslet. Den ene afsoner en dom, mens den anden i forvejen er varetægtsfængslet.

Hemmeligt rum

To pistoler blev fundet af politiet i en VW Passat på Amager. De lå i et hemmeligt rum i bagagerummet, fremgår det af sigtelsen mod to af mændene.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Sagen er en udløber af efterforskningen mod en uddannet bøssemager fra Hvidovre. Den 52-årige mand blev i foråret af Østre Landsret idømt fængsel i otte år for ulovlige skydevåben.

Professionel virksomhed

- Det er en form for professionel virksomhed, hvor man systematisk har ombygget gas- og signalpistoler og forsynet den kriminelle underverden i et stort antal, udtalte en anklager fra Statsadvokaten i København i forbindelse med dommen.

De tre nægter sig alle skyldige.

Grundlovsforhøret blevet holdt for lukkede døre, og der blev nedlagt navneforbud i sagen.

Powered by Labrador CMS