15-årig anholdt for vildt hackerangreb

Foto: Artur Marciniec/Scanpix
Udgivet Opdateret

Nordirsk politi mener, at en 15-årig dreng står bag et hckerangreb, hvor personlige oplysninger om fire millioner mennesker blev stjålet.

En 15-årig dreng fra Nordirland er blevet arresteret af britisk politi for at stå bag et hackerangreb mod den britiske bredbåndsudbyder TalkTalk, som fik stjålet oplysninger om fire millioner kunder.

Angrebet fandt sted onsdag i sidste uge og var det tredje i år, hvor TalkTalk har haft ubudne gæster.

Londons Metropolitan Police bekræfter, at dens cyberkriminalitetsenhed har undersøgt sagen og efterfølgende arresteret den 15-årige. Hans hjem blev mandag aften ransaget af politiet.

Torsdag blev TalkTalks topchef kontaktet af kriminelle, som krævede, at selskabet betalte løsepenge for de mange personlige data.

Politisk krav om bedre sikkerhed

TalkTalk-aktien faldt mandag endnu 12 procent, og TalkTalk er således blevet 360 millioner pund eller 3,7 milliarder kroner mindre værd efter oplysningerne om det nye hackerangreb, der beskrives som et af de værste i Storbritannien. Der er derfor rejst tvivl om selskabets evne til at varetage kundernes oplysninger på en sikker måde, og spørgsmålet optager nu også regeringen.

Ed Vaizey, som er minister for kultur, kommunikation og kreative erhverv, vil ifølge den britiske finansavis Financial Times skrive til alle de 350 største børsnoterede virksomheder for at sikre sig, at de har »robuste procedurer« mod cyberangreb på plads, og det britiske parlaments kultur-, medie- og sportskomité har meddelt, at den vil gennemføre en høring om databeskyttelse, hvor TalkTalks direktion ventes at blive indkaldt.

Det britiske datatilsyn har allerede indledt en undersøgelse af sagen, der kan koste TalkTalk erstatning til de berørte kunder.

TalkTalk har nu »taget skridt til at sikre netstedet«, meddeler selskabet. Det sker i samarbejde med IT-specialister og Metropolitan Police.

 

 

Powered by Labrador CMS