Anders’ hus er blevet stjålet: -Mange drømme og meget sjæl er væk

Den er god nok. Anders Boisens hus er blevet stjålet, og det er stadig ikke fundet.

30-årige Anders Boisen har selv udtænkt og skaffet materialer til huset, som begyndte at tage form i foråret. Det så dog noget mere færdigt ud onsdag, da det blev stjålet. Privatfoto
30-årige Anders Boisen har selv udtænkt og skaffet materialer til huset, som begyndte at tage form i foråret. Det så dog noget mere færdigt ud onsdag, da det blev stjålet. Privatfoto
Udgivet Opdateret

Stort set samtlige af 30-årige Anders Boisens vågne øjeblikke er gået med at bore, banke, hamre og skrue på et helt særligt projekt. Anders har rigtig travlt med at blive færdig, og derfor skyndte han sig også, da han onsdag fik fri fra en vagt på Godsbanen i Aarhus.

– Jeg fik fri klokken 19, så jeg var “hjemme” klokken 19.30. Jeg skulle bare hjem og bygge, lige som jeg plejer og også havde gjort om morgenen, inden jeg skulle på arbejde, fortæller den 30-årige bygger til Newsbreak.dk torsdag aften. Nu er hans projekt sat på pause.

Anders’ hus er blevet stjålet, mens han var væk, og ja. Det er præcis så mystisk og specielt, som det lyder. Huset er pist forsvundet, og Anders vil forfærdelig gerne have det tilbage.

– Der er lagt så mange drømme, så meget sjæl og så mange timer i det hus, og det er virkelig mærkeligt, at det pludselig er væk, siger han.

En drøm om at udfordre

For helt at forstå er det nødvendigt med en præcisering. Anders’ hus er ikke et hus. Det er faktisk en trailer. Både juridisk og reelt, men oven på traileren har den 30-årige aarhusianer gennem noget tid bygget et hus, og det er faktisk traileren, der er blevet stjålet – med huset på.

– Hele ideen og projektet bunder i en drøm, der i lang tid har ulmet i maven på mig om at udfordre den konventionelle individualistiske måde at bo på bag hver sin hæk, i hver sit parcelhus, forklarer han.

Tanken var, at når hus-traileren stod færdig, skulle Anders rejse rundt til forskellige samfund med høj fokus på bæredygtighed. For eksempel andelssamfundet i Hjortshøj nord for Aarhus. Her skulle han slå sig ned og bo lidt, lære lidt, lære lidt fra sig.

– Huset var et svar på spørgsmålet om, hvordan man bor bæredygtigt i et øko-hus og hver dag kan vågne op og vide, man ikke er omgivet af giftige materialer, siger Anders Boisen. Byggeriet er foregået i Anders’ kolonihave i en af afdelingerne bag Åby Stadion i Aarhus-forstaden Aabyhøj.

Umulig ikke at genkende

Det er også fra kolonihaven i Aabyhøj, at huset er blevet hugget onsdag eftermiddag eller tidlig aften. En medkolonist har fortalt Anders, at han med sikkerhed så huset stå på sin plads klokken 17, og da Anders kommer hjem 19.30 er det væk. Hvor det er henne nu, er det store spørgsmål.

– Jeg er næsten sikker på, at det er en, der har vidst, at den stod her. Den er ikke sådan lige til at se ude fra vejen eller sådan noget. Desuden kræver det også et køretøj, der kan trække traileren. Akseltrykket er for højt til, at en almindelig personbil kan trække, siger Anders til Newsbreak.

En kvinde mente at have set Anders’ hus, der er efterlyst på Facebook, i den djurslandske by Mørke, men da hun kom hjem for at se efter, var det væk igen. Desuden mente kvinden, at hun så det pågældende hus for en uge siden.

– Og så er det jo altså ikke mit. Men vedkommende, der har taget det, må have et stort sted at gemme den. Den er simpelthen så genkendelig. Det er jo et hus på en trailer. Med fire vinduer og forskudt gavl, siger Anders.

Stil det tilbage

Håbet er, at den massive omtale og Facebook-efterlysning får hustyven til at opgive at stikke af med huset. Simpelthen fordi det ikke er til at gemme.

– Den, der har det, kan også bare stille det et sted og fortælle mig, hvor jeg kan hente det, siger Anders, der har allieret sig med en ven, der har et køretøj, der kan bruges til at hente trailer med hus.

Østjyllands Politi er underrettet om tyveriet, men problemet er, at det kun er muligt at signalisere som en trailer – fordi det er det – og det gør det svært. Alligevel kan man, hvis man støder på et hus, kontakte politiet på telefonnummer 114. Eller skrive direkte til Anders, der gerne vil vide det.

Traileren, som Anders’ hus står på, har registreringsnummeret DG 96 51. Huset er sort og cirka seks kvadratmeter stort. Det indeholdet efter planen både bad regnvandsbruser, komposttoilet, en køkkenafdeling, en seng og et bord.

Powered by Labrador CMS