Badmintonlandstræner: Udmærket VM-lodtrækning

Jan Ø. Jørgensen er en af de fire danskere, som er seedet til en plads i semifinalen. Foto: Koji Sasahara/AP
Udgivet Opdateret

Danmarks badmintonlandstræner Lars Uhre erklærer sig rimeligt tilfreds med lodtrækningen til VM i Ballerup.

Når 14 danske spillere og par er med ved VM i badminton i Ballerup, kan ikke alt være lige godt. Men generelt er landstræner Lars Uhre fint tilfreds med lodtrækningen, som den faldt ud mandag morgen i Kuala Lumpur.

– Der er selvfølgelig individuelle forskelle, men overordnet set er jeg tilfreds med lodtrækningen. Noget kunne være bedre og noget kunne være værre, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

– Nu kigger vi på den, og så bliver vi ved med at forberede os. Det er lidt nemmere at planlægge efter nu, og vi kan begynde at bruge vores videomateriale mere målrettet, fortsætter han.

To af Danmarks tre bedste herresingler Jan Ø. Jørgensen (seedet 3) og Viktor Axelsen støder ind i hinanden i kvartfinalen, hvis de begge når så langt. Jan Ø. Jørgensen er blandt de fire danskere, som er seedet til en plads i semifinalen og altså en VM-medalje.

De tre øvrige er Mathias Boe/Carsten Mogensen i herredouble (3), Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl i damedouble (2) og Joachim Fischer/Christinna Pedersen i mixeddouble (3).

Fælles for de medaljeseedede danskere er ifølge badmintonbladet.dk, at de har undgået de useedede jokere, som kan overraske og gøre det svært at leve op til seedningen.

Intanon Ratchanok, som sidste år blev en overraskende verdensmester i damesingle, er usikker deltager.

Ratchanok, der med sine kun 18 år blev den yngste verdensmester nogensinde, blev forleden indlagt på et hospital i Bangkok med en alvorlig influenza. Hun er blevet frarådet træning i en uge.

VM i badminton bliver spillet i Ballerup fra 25. til 31. august.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS