Beskæftigelsen stiger fortsat: 2900 flere kom i job i juni

2900 flere kom i job i juli. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

I årets seks første måneder er der nu blevet 21.100 flere personer med et lønmodtagerjob.

Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark. I juni havde i alt 2.607.600 personer et lønmodtagerjob, hvilket er 2900 flere end i maj, oplyser Danmarks Statistik.

Antallet af lønmodtagere har været støt stigende siden foråret 2013, men alligevel er det en positiv overraskelse, at der var plus på beskæftigelsen endnu en måned, lyder det fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

– Arbejdsmarkedsindikatorerne har igennem noget tid ellers peget på en lille opbremsning, og dagens tal er derfor også en positiv nyhed.

– Fremgangen på det danske arbejdsmarked kan dog godt blive sat på standby, hvis der ikke kommer mere gang i det private forbrug og de private investeringer herhjemme, siger chefanalytiker Erik Bjørsted fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i en kommentar.

I årets seks første måneder er der blevet 21.100 flere personer med et lønmodtagerjob.

Ifølge cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian giver udviklingen i beskæftigelsen grund til optimisme med hensyn til dansk økonomi.

– Meget tyder trods alt på, at de sløje nøgletal, som nogle statistikker har vist for 2. kvartal, skal fortolkes med en vis forsigtighed, skriver Steen Bocian i en kommentar.

– Vi venter i lyset heraf, at fremgangen i beskæftigelsen kommer til at fortsætte over de kommende kvartaler.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS