Bombehunde på opgave

Hunde og mennesker blev kaldt på arbejde tidligere torsdag.

Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi er fortsat på arbejde flere steder i Aalborg, efter at politiet tidligere torsdag modtog anmeldelse om en bombetrussel rettet mod “TECHCOLLEGE i Aalborg, herunder Aalborg Tekniske Gymnasium,” som politiet formulerede det i en pressemeddelelse tidligere torsdag.

Politiet skriver en pressemeddelelse, at betjente er sendt ud til en række adresser i byen, og at det var skolens ledelse, der modtog truslen via email.

Borgere i byen kan derfor se en del til både betjente, bombehunde og forsvarets sprængstofsberedskab, i daglig tale kendt som EOD, og arbejdet er altså stadig i fuld gang.

– Truslen går ikke på en konkret adresse. Derfor arbejder vi systematisk og bredt. Vi gennemgår alle de relevante adresser, siger politiinspektør Ole Kristensen i pressemeddelelsen.

Hvorfor så meget virak?

Hvis man undrer sig over, at der er så mange mennesker, og hunde, på arbejde i Aalborg, så skyldes det truslens karakter.

– Vi tager denne bombetrussel alvorligt. Og derfor handler vi også ud fra det, og da der er tale om en stor skole med mange adresser, så vil man kunne se meget politi i byen. Vi opfordrer folk i området til at følge vores anvisninger på de berørte adresser og ellers tage det helt med ro, siger Ole Kristensen i pressemeddelelsen.

Dele af indkøbscenteret Friis på Nyhavnsgade 14, 9000 Aalborg er lukket ned, da skolen har lokaler her. Politiet oplyser derudover, at TECHCOLLEGEs adresser i Aalborg, Aalborg Øst og Nørresundby er spærret af, og at Skolehjemmet på Øster Uttrup Vej i Aalborg er spærret af.

Der er ingen tidshorisont på, hvornår man fra politiets side er færdige med arbejdet igen. Er man berørt af afspærringerne, og tilknyttet uddannelsesinstitutionerne, kan man via skolens officielle kanaler få nyt. Andre kan følge med på Twitter, eller Newsbreak.dk, for nyt.

Politiet annoncerede tidligere torsdag, at følgende områder er evakueret for mennesker:

Aalborg Tekniske Gymnasium

Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg
Øster Uttrup Vej 5, 9000 Aalborg

Nyhavnsgade 14, 9000 Aalborg

TECHCOLLEGE

Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg
Struervej 70, 9220 Aalborg Øst
Sigrid Undsets Vej 3, 9220 Aalborg Øst
Teglværket 2, 9400 Nørresundby

Skoler med relation til TECHCOLLEGE/Aalborg Tekniske Gymnasium uden for Aalborg er ikke berørt.

Newsbreak.dk følger sagen …

Powered by Labrador CMS