Carlsberg taber milliarder: 2.000 skal fyres

Den nye Carlsberg-boss Cees't Hart er nu gået i gang med en kæmpe oprydning i den danske bryggerikæmpe. Nedskrivninger i de russiske og asiatiske forretninger på 7,7 milliarder kr. resulterer i et kvartalsunderskud på 4,5 milliarder.

-Arkiv- SE RITZAU I forbindelse med ny spareplan skærer Carlsberg 2000 stillinger, oplyser selskabet BV.:
Udgivet Opdateret

Carlsberg præsenterer stort underskud og skal i gang med spareplan.

Den nye Carlsberg-boss Cees’t Hart er nu gået i gang med en kæmpe oprydning i den danske bryggerikæmpe. Nedskrivninger i de russiske og asiatiske forretninger på 7,7 milliarder kr. resulterer i et kvartalsunderskud på 4,5 milliarder.

Den indtjeningspressede danske bryggerikoncern, Carlsberg er nu gået i gang med en større omstrukturering, der kommer til at koste ti milliarder kr. og 2.000 job.

Den store øvelse er begyndt i tredje kvarral, hvor der er foretaget hensættelser på 7,7 milliarder kr. på værdiforringelser af de russiske ølmærker og værdierne i den asiatiske forretning. Det betyder, at bryggerikoncernen kommer ud af kvartalet med et underskud på 4,5 milliarder kr. efter skat.

Fremgang

Kvartalet viser ellers forbedrede takter og både salg og driftsindtjening viser fremgang og overgår aktieanalytikernes forventninger. Salget er i kvartalet steget til 18,3 milliarder kr. fra 18,1 milliarder, og her havde viste et analytikerestimat indsamlet af Ritzau Estimates, at markedet ventede et fald til 17,9 milliarder kr.

Driftsresultatet før hensættelserne viser et overskud på 3.465 mio. kr. mod 3.390 mio. i tredje kvartal 2014, og her havde analytikerne ventet  3.114 mio.

Powered by Labrador CMS