Charlottes protest: -Hvor syg skal jeg være?

Hun har ventet i månedsvis på en scanning, eftersom hendes tilstand ikke vurderes at være kritisk nok. Nu har hun fået nok. Hun mener, at patienter ikke bliver behandlet lige, men at corona-patienter bliver prioriteret højere

Charlotte Britt Nielsen blev ramt af så kraftigt et svimmelanfald, at hun faldt om og slog sit hoved slemt. Privatfoto
Udgivet Opdateret

Charlotte Britt Nielsen føler sig nedprioriteret som patient i det danske sundhedsvæsen. Siden januar har hun ventet på en scanning, som skal vise, om hun har en tumor i øret.

– Jeg havde egentlig fået en tidligere tid, men min scanning er blevet udskudt på grund af coronasituationen, fordi min tilstand ikke er livstruende. Jeg er ikke omfattet af behandlingsgarantien, så derfor bliver jeg sendt bag i køen, forklarer hun.

53-årige Charlotte Britt Nielsen har døjet med kraftige svimmelanfald siden 2019 samt trykken for ørerne og i hovedet. Det har den konsekvens, at hun mister bevidstheden, falder om og slår sig gevaldigt.

– Jeg har lidt af voldsom svimmelhed længe. Det bliver bare værre og værre, siger hun og fortsætter:

– Jeg har oplevet mange gange, at jeg er dejset om, hvor jeg så er blevet kørt til sygehuset med udrykning. Jeg har blandt andet slået mit hoved slemt og fået hjernerystelse.

Tålmodigheden er sluppet op

Når det er værst, kan Charlotte Britt Nielsen, som til daglig arbejder som vaccinatør på et vaccinecenter, ikke engang gå ud til postkassen uden at falde om.

Hun har været igennem mange lægebesøg og undersøgelser, men det tog lang tid, før hun blev en smule klogere på, hvad der er galt.

Nu er hun så blevet henvist til en specialafdeling på Rigshospitalet, som skal scanne hendes ører. Men hun har ventet på denne scanning i 4,5 måneder, og tålmodigheden er for længst sluppet op.

Hendes helbredstilstand og den lange ventetid påvirker alt, fortæller hun. Hendes arbejdsliv, hendes familieliv, hendes overskud og livskvalitet lider under den situation, hun står i.

– Hvor kritisk skal min tilstand være, før jeg kan få hjælp? Jeg har fået nok af at vente og gå rundt i uvished.

-Hvad med os andre?

Charlotte Britt Nielsen føler sig overset og ramt på sin retfærdighedssans.

– Jeg har svært ved at forstå, at corona-patineterne bliver prioriteret højere, og at hensynet til disse patienter går ud over andre patienter. Jeg har læst, at der bliver sat flere penge af til corona-klinikker, som behandler corona-senfølger, fordi der er lang ventetid. Men hvad med os andre?

Hun pointerer:

– Der bør jo være ligebehandling i sundhedssystemet. Men det er der ikke. Og det er ikke i orden.

Charlotte Britt Nielsen er ansat som vaccinatør på et vaccinecenter. I og med hun selv arbejder som frontpersonale i sundhedsvæsnet, har hun oplevet på tætteste hold, at sundhedssystemet er presset.

Og det har altså haft direkte konsekvenser for hende selv.

Derfor har hun råbt op på Facebook. Og hendes opråb har i den grad vundet gehør. Hun oplever massiv opbakning og støtte.

Opslaget er blevet delt mere end 9500 gange, det har fået mere end 3000 reaktioner, og over 1000 mennesker har skrevet en kommentar.

Vil ikke bruge penge

I slutningen af april skal Charlotte Britt Nielsen have foretaget den længe ventede scanning. Men hun får først svar i maj.

Hun har ikke kunnet søge hjælp hos andre offentlige hospitaler, da de ikke har specialister eller den samme ekspertise andre steder, som de har i specialafdelingen på Riget.

Og hun er ikke villig til at ty til et privathospital.

– Det kan godt være, at der er specialister på privathospitaler, men jeg vil ikke bruge de penge. Jeg er ikke fyrsteligt lønnet og mener i øvrigt også, at vi betaler så meget i skat i det her land, at en sundhedsforsikring ikke bør være nødvendigt, påpeger Charlotte Britt Nielsen.

Powered by Labrador CMS