Corydon: Reformer fortsætter efter valget

Finansminister Bjarne Corydon (S). Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hvis regeringen fortsætter, fortsætter reformerne også. Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S) forud for det kommende folketingsvalg.

For i takt med at valget rykker stadig tættere på, bliver spørgsmålet om Socialdemokraternes kurs, hvis de genvinder regeringsmagten, des mere aktuelt. Og det vil altså indebære flere reformer fra en regering, der tidligere med egne ord er gået »reform-amok«, lyder det fra Bjarne Corydon søndag aften i DR2-programmet »Deadline«.

»Uden tvivl er der reformer, der fortsætter. Hvis regeringen fortsætter, fortsætter reformerne også. Man kan være lidt mere i tvivl, hvis vi får en anden regering. Så er det ikke til at vide, hvem der egentlig kommer til at bestemme,« siger finansministeren til DR2.

Han fremhæver samtidig, at den absolut vigtigste reform, han som finansminister har været med til at forhandle på plads, er folkeskolereformen.

Opjusterede vækstskøn

Fredag opjusterede regeringen sit vækstskøn fra 1,4 til 1,6 procent, samtidig er flere på vej i arbejde, og forbrugertilliden er i marts målt til at være den højeste i ni år. Det går med andre ord godt for dansk økonomi, som af finansministeren beskrives som både »robust« og »stærk«.

På den baggrund er der ifølge Bjarne Corydon ikke behov for grundlæggende reformændringer, men skulle regeringen vinde valget, vil den fortsætte med at »lave ting om i Danmark«.

»Man er ikke færdig med at gøre det attraktivt at komme ind på arbejdsmarkedet. Man er ikke færdig med at skrue på overførsler. Man er ikke færdig med at skrue på skat. Man har ikke løst problemerne med integration. Så der er ting, som for altid vil være på dagsordenen,« siger han.

Men hvilke reformer, der mere konkret kunne komme på agendaen, ønsker finansministeren ikke at uddybe.

»Jeg siger bare, at ting kommer til at ændre sig i Danmark, hvis vi fortsætter. Og det bliver på et meget bredere felt end bare det, der handler om at skrue lidt på skatterne og overførslerne.«

Powered by Labrador CMS