Danske spillere forventer tæt VM-kvalifikationsgruppe

Viktor Fischer forventer en meget tæt kvalifikationsgruppe, men han tror på dansk VM-deltagelse.

Simon Kjær, Viktor Fischer og flere andre landsholdsspillere forventer en yderst jævnbyrdig kamp om en direkte VM-billet fra Danmarks kvalifikationsgruppe. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det bliver utrolig jævnbyrdigt, når Danmark skal kæmpe med Polen, Rumænien, Montenegro, Armenien og Kasakhstan om én playoffplads og én direkte billet til VM i Rusland om to år.

Det forventer de danske landsholdsspillere, som søndag aften klokken 18 tager hul på VM-kvalifikationen med en hjemmekamp mod Armenien.

– Det bliver en meget jævnbyrdig gruppe, og fire-seks af vores kampe bliver sikkert meget tætte, og så kan vi forhåbentlig se os fri fra det i nogle af de andre kampe, siger Viktor Fischer.

– Rumænien og Polen er rigtig gode hold, og det skal vi have respekt for. Montenegro og Armenien er også gode hold, men vi skal tro på, at vi kan vinde puljen. Det tror jeg på, at vi kan, for holdet har et stort potentiale, og vi vil selvfølgelig med til VM, uddyber angriberen.

Rumænien og Polen var begge med ved sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark ikke var kvalificeret.

Anfører glad for at slippe for store fodboldlande

Det glæder anfører Simon Kjær, at Danmark undgik store fodboldlande som Spanien, Tyskland og England fra det øverste seedningslag ved lodtrækningen til kvalifikationsgrupperne.

– Det er en interessant gruppe, og det er svært at sige på papiret, hvem der lige bliver etter. Det havde nok været anderledes, hvis vi havde fået et andet hold end Rumænien fra øverste seedningslag.

– På den måde er det positivt for os. Det skal ikke betyde, at de er dårlige, men de er til at snakke med, siger Simon Kjær.

Gruppemodstanderne har alle hjem øst for Danmark, men anføreren mener ikke, at det gør, de spiller en anden form for fodbold.

– På det taktiske plan tror jeg ikke, der er så stor forskel i moderne fodbold på Øst- og Vesteuropa. Alle kan finde ud af at forsvare sig efterhånden, og der er ikke nogle nemme kampe mere. Men jeg vil da mene, at det er nogle hold, som ligger okay til os, siger Simon Kjær.

Wingbacken Riza Durmisi er kortfattet omkring gruppen.

– Det er en meget jævnbyrdig pulje, for der er mange gode hold. Alt kan ske, siger han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS