Derfor kører James Bond ikke i Tesla

James Bond kører endnu en gang Aston Martin i den nyeste film i serien. Teslas grundlægger Elon Musk har en god forklaring på, hvorfor han ikke kører i Teslas rappe elbiler.

Selvom topchefen for Tesla er stor 007-fan, kører James Bond ikke el-bil. Foto: Miguel Medina/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det virker forkert, mener topchef i Tesla

James Bond har kørt i alt fra Lada til Aston Martin, men aldrig i en Tesla, og det kommer næppe til at ændre sig, hvis man spørger elbilproducentens grundlægger Elon Musk.

»De kræver alt for mange penge, for at han skal gøre det. Vi har en politik om ikke at bruge penge på den slags. Jeg kan ikke lide ideen om at betale nogen for at lade som om de kan lide vores bil. Det virker forkert,« lød det fra topchefen i forbindelse med åbningen af Teslas nye fabrik i Holland.

»Men ville James Bond køre Tesla? Ja, det tror jeg bestemt, han ville. Men product placement fylder for meget i film i vore dage.«

Da James Bond i »Skyfall« droppede sin sædvanlige vodka-martini til fordel for en Heineken kostede det eftersigende bryggeriet over 300 millioner kroner.

Bond-gimmick i bilerne

Den stenrige Elon Musk er stor fan af James Bond og har indbygget en lille gimmick i elbilerne. Trykker man på således på Tesla-tegnet på den store touchscreen og efterfølgende taster 007, ændrer skærmen sig, så den viser James Bonds’ specialbyggede Lotus Esprit fra »The Spy Who Loved Me«, der kan blive til en undervandsbåd.

I stedet for at justere bilens kørehøjde, kan man nu i stedet vælge antal fod under havets overflade.

Powered by Labrador CMS