Derfor skyllede rigtig mange danskere ud torsdag klokken 14.45

Vandforbruget i Danmark steg voldsomt midt på eftermiddagen torsdag. Læs her hvorfor.

Rigtig mange danskere valgte at benytte pausen i torsdagens VM-kamp mellem Danmark og Australien til en tur på toilettet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Når det danske fodboldlandshold spiller kamp ved VM i Rusland, er det noget, der mærkes på de danske vandværker. Rigtig mange danske fodboldfans valgte nemlig at benytte pausen i tordagens VM-kamp mellem Danmark og Australien til toiletbesøg og kaffebrygning – hvilket bevirkede at vandforbruget pludselig steg med 33 procent, da dommeren fløjtede til pause, skriver tv2.dk.

– Vi kan se, at det passer lige på klokkeslæt med kampen. Så vi må gå ud fra, at det er det, der sker. Vi er jo flokdyr, siger teamleder Claus Paludan Hynkemejer fra VandCenter Syd, der minut for minut kan følge det samlede vandforbrug på sin computer ifølge tv2.dk.

Da kampen begyndte klokken 14 torsdag, registrerede Vandcenter Syd – der er baseret i Odense – at vandforbruget faldt fra 1269 kubikmeter per time til 1132 kubikmeter per time. Da dommeren fløjtede til pause steg vandforbruget dramatisk til 1514 kubikmeter per minut.

Vandværket kan se tendensen ved alle store begivenheder, som fodboldkampe, håndboldkampe eller et kongeligt bryllup, hvor mange danskere sidder samlet foran tv-skærmene.

Powered by Labrador CMS