Disse fem ting skal du smide ud af fryseren nu

En fyldt fryser er for mange lykken, men den kan også skjule alvorlige problemer.

Udgivet Opdateret

En iskold fryser kan virke som guds gave til folket, når sommervarmen brager løs. Men hvor en fryser kan gøre storindkøb mulige og være med til at mindske ens madsspild, så kan det også være et opmagasineringslager, hvor man af og til kan glemme, hvor længe noget har ligget i maskinen – og måske endda hvad det er.

Nu tænker du sikkert, at mad kan gemmes ekstremt  længe i fryseren – og dette er også sandt i mange tilfælde, men din mad bliver altså ikke ved med at være så god, som du tror. Fryseren er genial, da den allerede ved frysepunktet skaber et stort set fuldkomment stop for bakterie- og svampeudvikling i maden.  Men hvorfor er det så, at langt de fleste maskiner står på omkring -18 grader celcius? Svaret er simpelt. Selv om mad opbevares i en fryser, så bliver den stadig nedbrudt, skriver Illustreret Videnskab.

“Kemiske reaktioner fortsætter med at forløbe helt ned til det absolutte nulpunkt på -273 °C, og derfor vil maden støt og roligt blive nedbrudt, næsten uanset hvor koldt den opbevares“, fremgår det.

I galleriet kan du se, hvad du skal smide ud med det samme.

Kræver megen rengøring

Der er flere grunde til, at det er en god idé at huske at gøre sin fryser rent ofte. Hvis du gerne vil have en ren fryser, hvor maden ikke tager skade, så bør du alene for fødevaresikkerhedens gøre rent ofte.

Som om fødevaresikkerhed ikke var nok, så kan du faktisk også få sparet mange penge, hvis du gør fryseren rent med jævne mellemrum.

Powered by Labrador CMS