Dødelig afslutning: Nabostrid slutter efter 50 år

Ingen ved, hvad der startede striden, men det er klart, hvad der sluttede den.

“Enten slår jeg ham ihjel, eller også slår han mig ihjel.” Her ses de to stridende naboers huse.Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Udgivet Opdateret

50 års nabostrid ender i dødsfald, efter to seniorer kom op og toppes og jagtede hinanden. Jagten endte i et hjertestop for den ene. Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

Det startede for næsten et halvt århundrede siden. Højst sandsynligt med en bold, der blev kastet over hegnet, som blev skåret op, inden den blev kastet tilbage. Så kom skraldet – heriblandt kyllingeben – og vand. Alt sammen blev det kastet over det høje træhegn, der adskilte nummer 30 og 32 på Joffre Street i Reservoir, der er en forstad til Melbourne i Australien.

Roserne i forhaven mellem dem blev forgiftet, og så kom truslerne, skænderier, spyt og beskyldninger om to overfald. Den ene med et brækjern, den anden med en pæl – på to forskellige naboer. Den seneste skete for kun to uger siden.

Dør efter jagt

Det her var nu heller ikke en almindelig strid mellem to gamle gnavne mænd. For 83-årige Micahel di Berardino virkede 91-årige Eugenio Prenesti som naboen fra helvede.

Og mandag tog den årtiers lange strid så en dødelig vending. Omkring klokken 13 blev di Berardino set løbe efter Prenesti med en pæl i hånden ned ad gaden. Synet var ikke særligt usædvanligt. Den årelange strid mellem mændene, der startede, da de blev naboer for 47 år siden, var velkendt på gaden.

Beboerne på Joffre Street er for det meste italienske immigranter. Både di Berardino og Prenesti kommer fra Syditalien.

Kort efter at de to uenige mænd blev skilt af en nabo mandag eftermiddag blev di Berardino fundet bevidstløs på fortovet hos en nabo. En obduktion tirsdag eftermiddag afslørerede, at di Berardino ikke døde under mistænkelige forhold. Hans familie tror, han måske har fået et hjerteanfald. Men de mener alligevel, at Prenesti bærer en del af skylden for hans død.

Lå på fortov med blod ud af munden

En nabo havde set di Berardino jage Prenesti i gaden lidt i klokken 13. Naboen siger, at di Berardino havdet en pæl i hånden, men der er uenighed om, den var af plastik eller aluminium. Naboen skilte de to mænd ad og gik. Personen efterlod Prenesti på den ene side af gaden og di Berardino på den anden. Mellem 15 og 30 minutter senere var reddere på stedet.

Lidt senere – omkring klokken 13 – hørte di Berardinos kone Gemma lyden af sin mands bil. Hun gik udenfor deres murstenshus og fandt køretøjet i indkørslen med førerdøren åben. Hun så herefter sin mand med ansigtet nedad på gangstien til nummer 28.

– Jeg så bare min mand ligge der, brystet mod asfalten, hænderne under hans krop, ben krydset og jeg græd. Jeg skreg og skreg. Jeg gik indenfor for at ringe efter en ambulance, fortæller hun.

Da reddere vendte di Berardino for at prøve at genoplive ham, siger Gemma, at hendes mand havde en bule på sit hoved og der blod kom ud af hans mund. Trods obduktionens konklusion på en naturlig død, mener familien, at naboens opførsel har bidraget til di Berardinos død. De mener, de er blevet svigtet af myndighederne, der ikke har gjort noget mod striden.

“Enten slår jeg ham ihjel, eller også slår han mig ihjel”

Prenesti, der har boet selv siden hans kone døde for nogle år siden, flyttede ind hos sin søn tirsdag. Da han blev opsøgt af journalister for at få en kommentar, langede han ud og slog en kvindelig journalist og spyttede efter en mandlig.

Tilbage i di Berardino-huset i baghaven mindes familien en mand, de kalder “festens midtpunkt”.

– Han levede fuldt ud. Han var den første på dansegulvet og den sidste af det, siger barnebarnet.

Selvom andre naboer blev drevet ud af forstaden på grund af det voksende drama, ville di Berardino-familien ikke forlade deres hjem.

– Ved du hvor mange minder, vi har i den her baghave? Hvorfor skulle vi flytte? Siger barnebarnet.

Han siger, at hans bedstefar vidste, at den langvarige strid havde nået afslutningen, efter en nabo på den anden side af vejen blev overfaldet med en metalpæl for to uger siden.

– Min bedstefar sagde: “Enten slår jeg ham ihjel, eller også slår han mig ihjel”.

Powered by Labrador CMS