Don Ø afhøres i sag om kursfup

Flemming Østergård beskriver Foto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

De to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup havde fabelagtigt samarbejde, lyder det.

Samarbejdet mellem to tidligere topfolk i Parken, som nu er tiltalt for manipulation med selskabets aktier, var “fabelagtigt godt”.

Sådan beskriver den tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard i hvert fald parløbet med Jørgen Glistrup, som var direktør i Parken i 2002 til 2008.

– Jeg var i tvivl, om jeg skulle fortsætte i FC København, eller om jeg skulle fortsætte en international karriere. Jeg blev og fik sammen med bestyrelsen den opgave at finde en ny administrerende direktør, siger Flemming Østergaard i Københavns Byret.

– Jørgen Glistrup var interesseret, og det var et scoop at få så dygtig en medarbejder, siger Flemming Østergaard, der også er kendt som Don Ø.

Det er første gang, at Flemming Østergaard afhøres i Københavns Byret i sagen, hvor anklagemyndigheden vil forsøge at bevise, at den tidligere Parken-top opkøbte selskabets egne aktier for at manipulere med kursen i en periode i 2007-2008.

Senioranklager Benjamin Foverskov koncentrerer sig i første omgang om perioden frem til februar 2007. Flemming Østergaard fortæller, at Parken havde “syv ansatte og et fodboldhold”, da han kom til i 1997.

Men selskabet udviklede sig, og på et tidspunkt blev det altså nødvendigt, at Flemming Østergaard fik aflastning i ledelsen, forklarer han.

Jørgen Glistrup overtog posten som administrerende direktør i 2002, mens Flemming Østergaard blev bestyrelsesformand, og de to indgik en klar aftale om rollefordelingen.

– Jørgen havde ikke det bedste forhold til medierne jævnfør erfaringer fra tidligere, og vi blev enige om, at det var mig, der tog ansvaret for de udadvendte opgaver i selskabet.

– Jørgen tog sig af det daglige. Han havde ansvaret for, hvordan virksomheden kørte. Det var et fabelagtigt godt samarbejde, som vi ville genoptage, hvis det lod sig gøre, siger Flemming Østergaard.

Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er tiltalt for kursmanipulation under skærpende omstændigheder og risikerer op til fire års fængsel, hvis de kendes skyldige.

Dertil kommer, at politiet samlet kræver godt 17,7 millioner kroner konfiskeret som ulovligt udbytte. Flemming Østergaard risikerer at miste 15,5 millioner kroner, mens Jørgen Glistrup risikere at miste 2,2 millioner kroner.

De to mænds fortjeneste opstod ifølge anklagen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), da de udnyttede en aktieoptionsaftale og solgte aktier i henholdsvis april og september 2008.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS