DR’s tillidsmand om fyringer: Det er voldsomt

DR varslede mandag en stor fyringsrunde, som vil ramme mellem 170 og 200 stillinger. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

En kommende spareplan for DR betyder, at mellem 170 og 200 stillinger bliver sparet væk. Fællestillidsmanden i DR er rystet.

Mellem 170 og 200 DR-ansatte kan godt begynde at se sig omkring efter et nyt job.

Danmarks Radio skal spare 161 millioner kroner årligt over de kommende fire år, og som konsekvens deraf er en fyringsrunde er uundgåelig.

Den store fyringsrunde ryster Anne Serlev, der er fællestillidsmand i DR. Det skriver Jyllands-Posten.

– Det er meget rystende, at det er så mange stillinger, der nu bliver nedlagt. Det er et meget voldsomt antal. Som tillidsmand synes jeg selvfølgelig, at det er frygteligt med så stor en fyringsrunde, siger Anne Serlev til avisen.

Hun fortæller desuden, at man endnu ikke har overblik over, hvem der bliver ramt af sparerunden.

– Vi har ikke snakket alternative spareforslag endnu, men det forventer jeg, vi skal. Vi ved ikke, hvem, hvad og hvor der bliver ramt af den her sparerunde, og det skal vi have et overblik over først, siger hun til Jyllands-Posten.

Hun fortæller derudover til avisen, at de, der bliver afskediget, ikke skal regne med at få et gyldent håndtryk med på vejen. Derimod vil DR give tilbyde dem rådgivning med det formål at hjælpe dem videre til et ny job.

Særligt afskaffelsen af erhvervslicensen, som var på 75 millioner kroner om året, har ramt DR økonomisk. Indtil videre har DR meddelt, at Underholdningsorkestret bliver nedlagt.

Newspaq

Powered by Labrador CMS